Hlavní obsah

Mladá Boleslav - Vlašim 3:0Weber jen jako pozorovatel, mladíky měl na povel Kulič

Mladá Boleslav
Aktualizováno

Fotbalisté Mladé Boleslavi si v zimní přípravě připsali vítězství 3:0 nad Vlašimí. Proti druholigovému soupeři nastoupili Boleslavští ve značně kombinované sestavě, v níž převládali hráči juniorského béčka, z lavičky koučovaní Markem Kuličem a Adrianem Rolkem. Hlavní trenér prvoligového mužstva Jozef Weber byl přítomen v roli pozorného pozorovatele.

Foto: fkmb.cz

Marek Kulič se vrátil do Mladé Boleslavi jako trenér béčka.

Článek

Internacionál Marek Kulič je nově angažovaným trenérem dospělého béčka.

„Kontaktovalo mě vedení klubu. Pánové Dufek a Jinoch mě oslovili a i když to bylo docela narychlo, tak jsem na nabídku kývnul, protože ji považuji za hodně zajímavou práci, při které budu i blízko prvoligového áčka. Jožku Webra znám z doby, kdy jsme ještě oba hráli a první dojmy ze současného setkání v Boleslavi byly fantastické," popsal pro klubový web.

Foto: Petr Horník, Právo

Sparťan Tomáš Řepka zasahuje před Markem Kuličem, kapitánem Mladé Boleslavi.

"Připravovat hráče pro áčko a pomáhat jim po zranění rozehrát se, to je práce, která se mně zamlouvá. Jako trenér rezervního mužstva sice budu muset čekat, kdo vypadne z áčka, ale trenérská zkušenost to bude velká," těší se Kulič.

Dnes čtyřiačtyřicetiletý rodák z Hradce Králové oblékal dres deseti různých výhradně tuzemských klubů. Za některé, jako třeba právě Mladou Boleslav, kopal opakovaně. Statistici u jeho jména evidují 389 zápasů a 88 gólů v sedmnácti odehraných ročnících v české lize. Z toho 126 zápasů a 35 gólů bylo za Bolku (2005-06 a 2009-12). S pražskou Spartou získal mistrovský titul (2006-07). V dresu české reprezentace ve dvanácti zápasech dal tři góly.

Přípravný fotbalový zápas:
FK Mladá Boleslav - FC Vlašim 3:0 (2:0)
Branky: 5. Hönig z pen., 9. Křapka, 87. Blazko.
Ml. Boleslav: Mikulec - Křapka, Glöckner, Rudzan, An Če-čun (56. Moravčík) - Grigorjan (67. Bejbl), Hampl, Hönig (46. Dib), Auer (46. Shkyria) - Provazník (71. Komma), Čche Se-čun (56. Blazko). Trenér: Kulič.
Zimní fotbalová Tipsport liga:
Skupina B (Mladá Boleslav):
Sparta Praha B - Hradec Králové 0:0
Skupina D (Ostrava):
Žiar nad Hronom - Prostějov 3:1 (2:0)

Reklama

Související témata: