Hlavní obsah

Klokani zaskočili Slavii, Baník prohrál s Olomoucí

PRAHA

Fotbalisté pražských Bohemians 1905 překvapivě porazili v nedělním utkání 7. kola Gambrinus ligy Slavii 2:0 a připravili tak účastníkovi Ligy mistrů první porážku v sezóně. Poprvé prohrála i Ostrava, která doma podlehla 0:1 Olomouci. Ani ve třetím zápase se neradoval z výhry trenéra Českých Budějovic František Straka, jehož svěřenci remizovali s Viktorií Žižkov 1:1.

Článek

Ani ve třetím zápase na trenérské lavičce fotbalistů Dynama České Budějovice se kouč František Straka výhry nedočkal. V zápase 7. kola se jeho celek rozešel smírně s Viktorií Žižkov 1:1 a Dynamo již šestý zápas v řadě nevyhrálo a propadlo na sestupovou pozici. Hosté vedli brankou Procházky ze závěru prvního poločasu, krátce po změně stran zaslouženě vyrovnal Plocek.

K velkému překvapení došlo ve vršovickém Ďolíčku. Domácí Bohemians 1905 si vyšlápli v derby na Slavii, kterou porazili 2:0 a oslavili první výhru v sezóně. Nováčka v souboji s účastníkem Ligy mistrů poslal do vedení už ve 13. minutě Milan Škoda, v závěru zvýšil Petr Kunášek.

Po nedělní dohrávce Ostravy s Olomoucí už není v lize tým bez porážky. Baník prohrál s Olomoucí 0:1, jediný gól vstřelil už ve 13. minutě Lukáš Hartig. Šťastný střelec svou trefou uťal hned dvě černé série Hanáků; Sigma venku vyhrála bezmála po roce a půl a z Bazalů si Olomoučtí vezou tři body dokonce po pěti letech a pěti měsících.

Pacanda vystřílel výhru Brnu

Výhru fotbalistů Brna 2:1 nad Jabloncem zařídil dvěma góly Milan Pacanda. Na první trefu domácího útočníka ještě odpověděl Svátek, na druhou už hosté reagovat nedokázali.

Dramatické utkání viděli diváci v Mostu. Domácí poslal do vedení Škoda, Kladno ale góly Zachariáše a Szabo vyrovnalo. Bleskově ale bylo vyrovnáno díky trefě da Silvy. Hosté hráli od 70. minuty bez vyloučeného Čápa.

V pondělí se kolo dohrává utkání Sparty s Mladou Boleslaví. V sobotu porazil Liberec Plzeň 2:0. Překvapivě zaváhaly Teplice, které prohrály ve Zlíně 0:1. V pondělí hostí Sparta Mladou Boleslav.

Program 7. kola Gambrinus ligy
Liberec - Plzeň 2:0on-line
Branky: 48. Blažek, 75. Nezmar
Zlín - Teplice 1:0on-line
Branka: 62. Zúbek
Č. Budějovice - Žižkov 1:1on-line
Branky: 53. Plocek - 43. T. Procházka
Bohemians 1905 - Slavia 2:0on-line
Branky: 13. Škoda, 85. Kunášek
Most - Kladno 2:2on-line
Branky: 12. Škoda, 61. Bogdanov
Brno - Jablonec 2:1on-line
Branky: 47. a 55. Pacanda - 50. Svátek
Ostrava - Olomouc 0:1on-line
Branka: 13. Hartig
Sparta - Ml. Boleslav (PO 17:15, ČT2)on-line

Reklama