Hlavní obsah

Vaniak: Nevyrovnali jsme se s agresivitou Klokanů

Martin Vaniak, o němž se říká, že si při svých zákrocích pomáhá magií, asi nechal tentokrát svá zaklínadla v šatně. Ani jemu se totiž nepovedlo odvrátit překvapivou prohru 0:2 v derby s vršovickou Bohemians 1905. „Bohemku jsme několikrát tlačili, ale nedokázali jsme si vytvořit vyloženou šanci,“ řekl po utkání slávistický brankář.

Článek

V čem vidíte důvody prohry?

Nebyli jsme dostatečně agresivní. V prvním poločase jsme se právě s agresivitou soupeře nevyrovnali. Ve druhé půli jsme hru zlepšili. Měli jsme víc ze hry, ale vyloženou šanci jsme si nevytvořili. Bohemka si šance vytvořila a myslím, že dnes zaslouženě vyhrála.

Mohl jste inkasovaným brankám zabránit?

Asi ne. Musel bych tam jít na risk, Kunášek měl vlastně otevřenou branku a dal to dobře k tyči. S tou druhou brankou ze standardky se toho taky moc dělat nedalo.

Má porážka pro Slavii nějaký význam?

Myslím si, že ne. Z každé chyby je dobré si vzít ponaučení.

Co vám dnes chybělo k lepšímu výsledku?

Nechytli jsme začátek, oni byli hodně agresivní a byli dřív u odražených míčů. My jsme si v prvním poločase skoro nic nevypracovali. Ale důvodů, proč jsme prohráli, bylo víc. Na tréninku před zápasem se zranil Tavares, zraněných hráčů je ale víc. Když se někdo uzdraví, zraní se zas někdo jiný.

Dnes to bylo poprvé, co jste inkasoval dvě branky v zápase...

To ano, ale ono to je jedno, jestli dostanete dva góly nebo jeden. To je stejná porážka.

Nebyli jste po vítězství v Lize Mistrů v přílišné euforii?

To ne, každý si byl vědom důležitosti dnešního derby. To bývá vždy ošidné. Euforií to nebylo. My jsme se jim dnes nevyrovnali v bojovnosti.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články