Hlavní obsah

Karviná si v Turecku připsala druhou porážku

Belek
Aktualizováno

Předposlední tým české ligy si na soustředění v Turecku připsal druhou porážku. Fotbalisté Karviné podlehli polskému Lubinu 1:2, jejich jedinou branku vstřelil Hanousek. V pátek prohrála Karviná s rumunskou Craiovou 1:3.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Karviné zatím radost z výhry v Turecku nepoznali.

Článek

Herní soustředění Karviné v Turecku je přesně v polovině. Mužstvo trénuje na přírodní trávě, v neděli odpoledne mělo volný půlden. V pondělí nastoupilo proti desátému celku Ekstraklasy.

S polským fotbalem má Karviná pravidelné zkušenosti. Ovšem nikoliv s Lubinem, šlo tedy o premiérové utkání těchto dvou klubů. Trenérem Zaglebie je bývalý slovenský obránce Martin Ševela, který v sezoně 2004/05 okusil ve dvaceti duelech českou nejvyšší soutěž v dresu Drnovic.

„I přes porážku si nemyslím, že bychom odehráli špatné utkání. Nebyli jsme horším týmem, ale dostali dva zbytečné góly na začátcích obou poločasů. V první půli nás několikrát podržel brankář Neuman, podal celkově moc dobrý výkon," hodnotí na klubovém webu trenér Juraj Jarábek.

„Také my jsme mohli udeřit. Nestalo se a na začátku druhé půle jsme inkasovali znovu. Po kontaktním gólu přišly šance i na vyrovnání, mrzí hlavně neproměněná od Vukadinoviće. Věřím, že nám to tam začne padat v lize. Hráče chválím za slušný výkon i zápas," dodává kouč.

Přípravný fotbalový zápas v Turecku:
Zaglebie Lubin - MFK Karviná 2:1 (1:0)
Branky: 5. Živec, 49. Bohar - 61. Hanousek.
Karviná: Neuman - Ndefe (46. Moravec), Eduardo (30. Janečka), Stropek, Čonka - Smrž (72. Mangabeira), Lingr (46. Hanousek) - Galuška (46. Vukadinovič), Taiwo (77. Tijani), Ba Loua - Petráň (46. Kubala). Trenér: Jarábek.

Reklama

Související témata: