Hlavní obsah

Souček je přeceňovaný, souhlasí bývalá opora West Hamu Řepka. Přeje mu ale úspěch

Fotbalová veřejnost žije přesunem slávistické opory Tomáše Součka do Wast Hamu United. Obchod, který by se mohl stát rekordním přestupem z tuzemské ligy, nenechává chladným ani bývalou oporu Kladivářů Tomáše Řepku. Ten se v poslední době rozhodl na svém instagramovém účtu diskutovat s fanoušky o fotbalových aktualitách. Řeč tak pochopitelně přišla i na čtyřiadvacetiletého reprezentačního záložníka, který by měl s londýnský klubem v nejbližších hodinách podepsat smlouvu. Řepka si myslí, že je Souček přeceňovaný, na Ostrovech mu ale přeje úspěch.

Foto: Profimedia.cz

Tomáš Řepka v dresu West Hamu United. Archivní snímek z roku 2006

Článek

„Tomáš Souček na testech ve West Hamu, kde jsem strávil skoro pět let. Co je podle vás potřeba, aby český fotbalista uspěl v Anglické lize?!" zeptal se svých fanoušků na Instagramu bývalý stoper Kladivářů, který za londýnský celek odehrál 179 soutěžních zápasů.

„Souček se veze na vítězné vlně Slavie a podle mě je to jinak průměrný hráč, který v každém utkání vytvoří několik hrubek a spoustu nepřesností..." napsal například jeden z diskutujících. „V podstatě s tebou souhlasím," odvětil mu Řepka. „Z pana Součka dělají strašnou hvězdu," myslí si další z Řepkových fanoušků a ani jeho názor nenáviděný rival sešívaných nerozporuje.

Čtyřiadvacetiletému odchovanci Hanácké Slavie ovšem přeje to, aby se jeho kritici mýlili. Podle bývalého sparťana, je ale před Součkem nelehký úkol. „Teď se ukáže v lize, kde to všechno bude muset potvrdit," napsal Řepka. „Já mu přeju, aby se prosadil," odpověděl ještě dalšímu z diskutujících.

Tomáš Řepka odehrál mezi lety 2001-2006 za West Ham v Premier League 82 utkání. 42 startů v dresu Kladivářů si připsal v anglické druhé nejvyšší soutěži. Bývalý český reprezentační obránce vyčníval svou důraznou a tvrdou hrou. Z celkového počtu 179 duelů za londýnský celek má na kontě 54 žlutých karet a tři červené.

Reklama