Hlavní obsah

Kladenský Szabo se radoval z gólů a zlomení série

KLADNO

Po třech prohrách v řadě fotbalisté Kladna včera doma porazili ostravský Baník. Byť se hrálo na těžkém terénu za vytrvalého sněžení, nijak to nesnižuje výborný výkon domácích.

Článek

Jejich hrdinou se stal záložník Ondřej Szabo, nenápadný dělník zálohy Středočechů, který vstřelil dva góly. „Letos mi to tam padá,“ smál se po zápase borec, který má na kontě v letošní sezóně už čtyři góly. „Dva v jednom zápase v lize jsem dal poprvé,“ hlásil nadšeně. Včera ambice Baníku tři minuty po přestávce nahlodal parádní střelou k tyči, aby za pět minut ambicióznímu týmu srazil proměněnou penaltou. „Věřil jsem si. Byl jsem určený jako první,“ říkal později.

Za úvodní gól utkání ho chválil i Karel Večeřa, trenér poražených: „Ukázal našim hráčům, jak se má hrát. Jednoduše, nic si nekomplikovat. Dostal míč, tak vypálil. Právě v úvodu druhého poločasu jsme zápas ztratili, protože jsme do hry nedali srdce.“

Szabo souhlasil. „Baník dělal hodně chyb v obraně a asi ani ten těžký terén za hustého sněžení mu neseděl,“ přemítal borec, který je v Kladně na hostování z Teplic. Tam se musel vypořádat nejprve s mononukleózou, pak zase s přetrhanými vazy v kotníku.

Szabo: Prolomili jsme zlou sérii

Letošní jaro prožil v Sokolově a středočeskou štaci přivítal. „Jsem rád, že mohu pravidelně hrát, i když se rveme o záchranu. Ale po dlouhé době jsme zápas zvládli s čistým kontem, dařilo se nám v koncovce a prolomili jsme zlou sérii. Třikrát jsme prohráli, k tomu deset gólů. To bylo hrozné pro sebevědomí,“ smál se Szabo, hrající narozdíl od dalších borců v kopačkách s lisovanou podrážkou. „Jsem na ně zvyklý z tréninku. Nekloužu v nich, proto kolíky nenosím,“ líčil.

Jeho sok ze středu ostravské zálohy a bývalý Kladeňák Tomáš Marek byl rozladěný. „V první půli nám chyběla zodpovědnost. O přestávce jsme si to v kabině říkali, ale rychle jsme inkasovali. Při dvoubrankovém manku jsme se už nemohli prosadit,“ litoval kapitán Baníku, který těžce nesl gesto početné skupiny fanoušků Ostravy. Když jim hráči šli poděkovat, otočili se a skandovali: My chceme Baník. „K tomu nemám co říct,“ krčil rameny Marek.

Reklama

Související témata: