Hlavní obsah

Bílek: V nejbližších dnech se rozhodne o mé budoucnosti

Trenér pražské Sparty Michal Bílek se po utkání s Plzní mohl radovat nejen z výhry tři jedna, kterou si jeho svěřenci zajistili především vynikajícím výkonem v prvním poločase, ale také z postupu na druhou příčku ligové tabulky. Přes zimu se tak budou dívat s pětibodovým odstupem na záda tradičnímu rivalovi Slavii. Jarní hon na titul ale možná Bílek z lavičky režírovat nebude, nesplnil totiž půlsezónní cíle vedení klubu.

Článek

Jaký byl poslední podzimní zápas z vašeho pohledu?

Vyšel nám první poločas, kdy jsme měli i další šance, jež jsme nevyužili. Škoda, že jsme v závěru neproměnili penaltu a soupeř korigoval.

Po prvním poločase jste vedli rozdílem třídy, čím to, že se brankostroj zastavil?

Chtěli jsme udržet kvalitu i v druhé půli, ale soupeř bránil v jedenácti lidech a my jsme zbytečně v závěru inkasovali. Výsledek 4:0 by byl lepší, ale hlavní je, že jsme vyhráli.

Sparta se stala nejvíce skórujícím mužstvem podzimu...

Je pozitivní, že jsme dali nejvíce branek, bodů jsme ale chtěli mít daleko víc. Bylo období, kdy jsme branky nestříleli a pak jsme jich dali také pět.

Nepodařilo se vám splnit cíle vedení v evropských pohárech ani domácí lize. Jaké momenty považujete za klíčové?

Kdybychom byli v optimální síle, tak bychom Curych v prvním utkání skupiny Poháru UEFA porazili. V lize byl zlomový zápas v Teplicích, po kterém byla okolo nás negativní atmosféra. Také jsme neměli prohrát se Slavií a Mladou Boleslaví doma, převažuje tedy zklamání.

Na velkého rivala Slavii, která vede tabulku, ztrácíte po podzimu pět bodů...

Je to velký náskok, ale ne takový, abychom jej nemohli stáhnout. Vypadli jsme z evropských pohárů a budeme se soustředit jen na ligu. Chceme splnit alespoň jeden z vytyčených cílů, kterým je titul.

Po jedné z branek přišli hráči slavit k trenérské lavičce, chtěli vám tak vyjádřit svou podporu?

Nevím, to byste se museli zeptat hráčů samotných.

Už víte, zda budete ve Spartě pokračovat?

Sejdu se s panem Křetínským a sám ještě nevím co bude. V nejbližších dnech se vše rozhodne.

Reklama

Související témata: