Hlavní obsah

Fotbalista Heinz míří z Nantes do Brna

BRNO

Fotbalový útočník Marek Heinz se vrací z francouzského Nantes do české ligy, kde posílí 1. FC Brno. K jeho příchodu už chybí jen doladit detaily. Bývalý reprezentant by měl v brněnském týmu nahradit Aleše Bestu, kterého dnes vedení kvůli konfliktům se spoluhráčem Markem Střeštíkem a trenérem Petrem Uličným vyřadilo z kádru.

Foto: archiv

Marek Heinz

Článek

"Přestup je prakticky doladěn, oba kluby se už dohodly na přestupové částce. Podmínky ukončení Heinzovy smlouvy v Nantes už jsou také dohodnuty," uvedl hráčův manažer Pavel Zíka. V úterý by měl Heinz přiletět do Prahy, kde podepíše s Brnem smlouvu. "Necháme na brněnském klubu, zda bude chtít sdělit výši přestupové částky," dodal Zíka.

Majoritní vlastník 1. FC Brno Roman Pros zatím bližší podrobnosti přestupu neuvedl. Pouze potvrdil, že se s Heinzem setká v úterý v Praze při podpisu smlouvy. Ve středu je připravena s hráčem tisková konference v Brně.

Heinz hrál v české lize naposledy v roce 2004 v dresu Baníku Ostrava, s kterým tehdy získal titul a stal se králem střelců s 19 góly. Poté zamířil do Mönchengladbachu, v Německu už hrál v minulosti za Hamburk a Bielefeld. V zahraničí působil také v Galatasarayi Istanbul a St. Etienne. V současné sezóně se ve francouzském klubu nedostal do sestavy.

V domácí soutěži hrál Heinz nejdéle za Olomouc, na kontě má 102 zápasů a 36 branek. V národním týmu absolvoval 30 utkání a vstřelil pět gólů.

Reklama

Související témata: