Hlavní obsah

Trenérem fotbalistů Plzně se stal Vrba

PLZEŇ

Novým trenérem fotbalistů Viktorie Plzeň se ve středu stal Pavel Vrba. Ve funkci nahradil Jaroslava Šilhavého, který byl odvolán v pondělí. Vrba podepsal v novém působišti kontrakt do 30. června 2010. Oznámil to generální ředitel plzeňského klubu Alois Šádek.

Článek

Západočeši pod vedením Šilhavého vybojovali v devíti ligových zápasech jedinou výhru a v tabulce jim patří až dvanácté místo. Klub měl před sezonou vyšší ambice a naplnit se je teď pokusí Vrba, který v české lize dlouho působil jako asistent trenéra v ostravském Baníku. V roce 2004 tam společně s hlavním koučem Františkem Komňackým zažili radost z mistrovského titulu.

Pětačtyřicetiletý Vrba poté odešel do Žiliny, kterou dovedl k ligovému prvenství v předminulém ročníku; v předkole Ligy mistrů poté slovenský klub nestačil na Slavii Praha. V poslední sezóně se stal se Žilinou vicemistrem, přes solidní začátek nového ročníku byl ale před dvěma týdny nečekaně odvolán.

Vrba: Bude to pro mě dobrá trenérská štace

Nabídka z Plzně Vrbu potěšila. "Po letech strávených na Slovensku mě těší, že se vracím do české ligy. Věřím, že to pro mě bude dobrá trenérská štace," řekl Vrba. "Nemyslím si, že můj předchůdce měl problémy s hráči, ale nespokojenost s výsledky a umístěním se mu byly osudné," řekl.

Přiznal, že Viktorii letos ještě neměl možnost vidět ani v jednom utkání. "Ale myslím, že kádr má na to, abychom se pohybovali v horní polovině tabulky. Spíše znám některé hráče. Limberského a Petrželu jsem měl v reprezentačním mužstvu hráčů do 20 let na světovém šampionátu v roce 2003, z Ostravy znám Varadiho," dodal Vrba.

"Věříme, že kouč Vrba bude u nás pokračovat v úspěších, jaké měl v Žilině, a dostane prostor ke koncepční práci," řekl generální ředitel plzeňského klubu Alois Šádek na adresu nového kouče, který v předchozím kvalifikačním cyklu působil rovněž jako asistent slovenského reprezentačního trenéra Jána Kociana.

Reklama

Související témata: