Hlavní obsah

Sparta - Příbram 3:0Sparta povinnost splnila, Příbram doma přejela a posunula se na třetí místo

MinutaMin. Tým Hráč Akce
23. Kisel 1 : 0
43. Kladrubský 2 : 0
56. Vacek 3 : 0

PRAHA

Fotbalisté pražské Sparty porazili v jediném sobotním utkání 11. kola na vlastním hřišti 3:0 desátou Příbram a připsali si tak první vítězství pod novým trenérem Jozefem Chovancem, jenž po remíze v Plzni s letenským týmem ještě neprohrál. O třech bodech pro domácí rozhodli svým gólem postupně Kisel z penalty, Kladrubský a Vacek.

Článek

„Na začátku utkání to bylo z naší strany dobré, koncentrované. Hráli jsme tak, jak jsme se celý týden připravovali, beze strachu proti jednomu z nejlepších týmů u nás,“ těšilo po zápase příbramského trenéra Massima Moralese.

Desátá Příbram na Letné vůbec nepůsobila zakřiknutým dojmem. Již ve třetí minutě se hostující stoper Nohýnek prezentoval nebezpečnou hlavičkou do ohně, včasným vyběhnutím vše musel řešit sparťanský gólman Blažek. Na druhé straně přijímal centr ve vápně Kisel, jemuž k dobrému zakončení chyběla lepší přesnost. Stejně tak tomu bylo o chvíli později při pokusu z voleje, jenž měl na svědomí v šestnáctce osamocený Kúdela.

Na sparťanských hráčích jakoby ležel stín předchozí mizérie. To se projevovalo velkým množstvím zbytečných ztrát při přechodu do útoku. Běžela 23. minuta, když si hlavičkou posunul míč v příbramském vápně Zeman, jenž po souboji tělo na tělo s Plašilem upadl, což rozhodčí posoudil jako nedovolený zákrok a odpískal penaltu. Vše přes celé hřiště běžel s hlavním sudím Královcem konzultovat hostující kapitán Huňa leč marně. Ze značky pokutového kopu se Kisel nemýlil, a otevřel tak skóre utkání.

„Věděli jsme, že pokud se dopustíme chyby, takovéto mužstvo to dokáže potrestat. Bohužel v prvním poločase fauloval ve vápně Plašil a kopala se penatla, i potom jsme ovšem hráli tak, jak jsme chtěli,“ řekl italský kouč na lavičce Středočechů. „Největší chybou bylo, že jsme nebojovali dost na to, abychom neztráceli míče,“ dodal.

Příbramští ovšem zbraně nepoložili a Blažkovu bránu ohrožovali nadále. Voříšek musel dokonce jako poslední na půli stáhnout De Oliveiru, za což k nevoli hostů viděl jen žlutou kartu. Středočeský mladík Mišun nato nastřelil jen Kúdelu, Plašil po hlavičce z rohu mířil těsně vedle. Spartě aktivita nechyběla, její akce ale působily křečovitě. Přesto se do přestávky letenští dočkali podruhé. Na Kúdelův centr, jenž proletěl celým vápnem, ještě nikdo z jeho spoluhráčů nenaběhl. Jinak tomu bylo ale z následného Zemanova rohu, na který si nikým nehlídaný zaběhl Kladrubský a zvýšil na 2:0.

V druhém poločase přidal třetí gól Vacek

V 56 minutě si na centr dobře naběhl Kisel, obešel Slavíka v bráně Příbrami a naservíroval Vackovi míč na zlatém podnosu, z něhož letenský záložník neměl problém vstřelit do prázdné brány třetí gól zápasu. Středočeši se snažili vsítit alespoň čestný gól, před Borkem ale dobře zasáhl Blažek. Na druhé straně vysunul do uličky Berger Kuliče, Slavík na zemi vyrazil.

„Zápas byl bojovný. Soupeř předváděl přesně to, co jsme od něj očekávali. Příbram svou sílu potvrdila. Hráli férově, byli na nás velice dobře připraveni, v žádném případě to byl lehký protivník, což se ukázalo i ve hře,“ řekl na adresu sobotního soka kouč letenského týmu Jozef Chovanec.

Dvacet minut před koncem domácí svého soupeře pořádně zatlačili. Bergerova střela byla zblokovaná a Slepičkovi se Vacka nalézt nepovedlo. V závěru se na trávníku ještě objevil ve své ligové premiéře šestnáctiletý Kadlec, jenž v létě přišel na Letnou zhruba za deset miliónů z Bohemians 1905.

AC Sparta Praha - 1. FK Příbram 3:0 (2:0)
Branky: 24. Kisel (pen.), 44. Kladrubský, 56. Vacek. ŽK: Voříšek, Slepička, Kúdela. Rozhodčí: Královec, Zlámal, Teuber. Diváci: 5824.
Sparta: Blažek - Kúdela, Voříšek, Hušek, Krob - Kladrubský - Kulič (69. Holenda), Kisel (57. Berger), Vacek, Zeman (86. Kadlec) - Slepička.
Příbram: Slavík - Plašil, Müller, Nohýnek, Pleško - Klesa, Costa (46. Borek), Tarczal, Mišun (63. Tomašák) - Huňa, De Oliveira (74. Štochl).

Reklama

Související témata: