Hlavní obsah

Zlínskou apokalypsu odstartovaly ostravské dýmovnice

ZLÍN

Za čtrnáct minut bylo po Zlínu. V nedělní večerní dohrávce nad Ostravou dvakrát vedl. Nejprve Vyskočil proměnil penaltu. Bolf stihl vyrovnat, ale po Bačově parádě šli do kabin spokojenější domácí. Po hodině zápasu však ze sektoru hostí dopadlo několik dýmovnic. Při likvidaci jedné z nich padl na trávník hasič, který se nadýchal zplodin. Rozhodčí Jiří Adam zápas na několik minut přerušil, pak nechal pokračovat.

Článek

Podle šéfa rozhodčích Luďka Macely si sudí Jiří Adama počínal v případě nepřístojností diváků naprosto správně. „Podle pokynů, které dává pro takové případy UEFA, zápas přerušil a počkal, až se situace uklidní. Hlavního pořadatele a zástupce obou týmů pak upozornil, že v případě opakování incidentů zápas ukončí,“ řekl Právu Luděk Macela.

To byl začátek zlínské fotbalové apokalypsy. Nejprve byl vyloučen Malý po faulu na Střihavku, Otepka z penalty srovnal, zápas pak otočil krásnou střelou Svěrkoš a v nastavení se během dvou minut dvakrát trefil Střihavka - 2:5, Zlín byl na kolenou. „V prvním poločase jsme podali nejlepší výkon v této sezóně,“ řekl dočasný trenér Tescomy Ladislav Minář. „Bohužel jsme ovšem z řady šancí dali pouze dva góly. Špatně je řešil hlavně Žůrek, který se několikrát ocitl sám před brankářem Vaškem, avšak ani jednou neskóroval. Závěr jsme v deseti nezvládli, výsledek je pro nás krutý,“ litoval.

Dva pokutové kopy, které sudí Adam nařídil, měl nechat opakovat, protože... „Stále víc se nám rozmáhá nešvar, že hráči při pokutovém kopu vbíhají do šestnáctky dřív, než se exekutor dotkne míče. Jasné porušení pravidel. To nebylo markantní jen v tomto zápase, ale dělo se to i v dalších utkáních několik kol zpátky. Rozhodčí na to upozorňuji, že mají nechat pokutový kop opakovat a vyvodit důsledky. Řeknu jim to znovu a pokud to příště někdo neuhlídá, nebude pískat,“ zdůraznil šéf arbitrů a delegátů Macela.

Dýmovnice jasně narušili zápas, jeden z hasičů musel být pošetřen. Navíc fanoušci v kotli hostí vytrhali několik sedaček. „Hasič absolvoval lékařské vyšetření, které naštěstí ukázalo, že nejde o nic vážného,“ informovala zlínská policejní mluvčí Jana Bartíková. Podle ní skončili na policii čtyři ostravští fandové. „Jeden z nich je podezřelý z výtržnictví, zbývající tři zaplatili pokuty za přestupky,“ dodala. Dýmovnicemi se bude zabývat i disciplinární komise.

Reklama

Související témata: