Hlavní obsah

O víkendu bude hrát dvanáct prvoligových klubů

PRAHA

Pouze čtyři prvoligové fotbalové kluby se během víkendu nezapojí do přípravných zápasů. Pozornost se v sobotu a neděli soustředí především na utkání Tipsport ligy, v níž finišují zápasy o postup ze skupiny. Dosud jsou známi pouze dva jistí čtvrtfinalisté Brno a Ústí nad Labem.

Článek

Tři zajímavé zápasy se hrají v Praze, přestože na programu "pražské" skupiny A jsou pouze sobotní duel Bohemians 1905 - Příbram a nedělní utkání Bohemians 1905 - Plzeň. Do Edenu bylo přesunuto také sobotní derby Žižkov - Dukla, které je součástí skupiny B hrané v Jablonci.

V nedělním duelu s klokany budou pozici lídra skupiny A hájit fotbalisté Plzně. Kouče Pavla Vrbu samozřejmě láká, že Viktoria by ve vyřazovací části zimní ligy mohla narazit na Žilinu, kterou kouč v minulosti vedl. „Je to pro mě lákavá představa. V Žilině se hraje jedna ze základních skupin turnaje a jak znám majitele klubu, tak je cílem Žiliny, aby se dostala do dalších bojů. Rád bych si proti tomuto soupeři zahrál. Hlavní náš úkol ale zní jasně - dobře se připravit na jarní část ligy,“ poukázal Vrba.

Ovšem zatímco Plzeň dvakrát vyhrála, Žilina si zatím připsala jen dvě remízy. Ve hře o postup však ještě zůstává.

Vedle jedenácti soubojů v zimní lize se hrají také čtyři přípravné zápasy. Do víkendového programu nezasáhnou čtyři kluby. Sparta se Slavií završí týdenní soustředění ve Špindlerově Mlýně, Mladá Boleslav se bude vracet z tréninkového tábora v Břeclavi a hrát nebude ani Ostrava.

Sobota
Tipsport liga:
Skupina A: 11:00 Bohemians 1905 - Příbram (Praha).
Skupina B: 11:00 Liberec - Jablonec n.N. (Jablonec), 14:00 Žižkov - Dukla Praha (Praha).
Skupina C: 10:30 Teplice - Kladno (Děčín), 14:00 Most - Ústí n.L. (Děčín).
Skupina D: 13:00 Brno - Dubnica (Brno).
Skupina E: 10:30 Artmedia Petržalka - Nitra (Bratislava), 13:00 Slovácko - Inter Bratislava (Bratislava).
Skupina F: 11:00 Banská Bystrica - Žilina (Žilina), 13:00 Ružomberok - Vítkovice (Žilina).
Další přípravné zápasy:
10:30 Zlín - Mutěnice (Luhačovice), 11:00 Bohemians Praha - Hlavice (umělá tráva Prosek), 13:00 České Budějovice - Dynamo Drážďany (Písek), 14:30 Olomouc - Letohrad.
Neděle
Tisport liga:
Skupina A: 11:00 Bohemians 1905 - Plzeň (Praha).

Reklama