Hlavní obsah

Brabec: Nemyslet na titul by bylo slabošské, kádr máme silný

Kapitán fotbalistů Slavie Erich Brabec si před startem jarní části ligy nepřeje nic jiného, než udržet se svými spoluhráči odstup na prvním místě tabulky a v závěru sezóny slavit obhajobu titulu. „Samozřejmě se musíme vyvarovat zaváhání s papírově slabšími soupeři a podobných výpadků, jaké nás potkaly loni na jaře,“ uvědomuje si zkušený zadák sešívaných Brabec.

Článek

Může si Slavia klást před jarním startem jiný cíl než obhajobu titulu?

Nemyslet na obhajobu by bylo slabošské. Věřím, že máme dost silný kádr na to, abychom titul znovu získali.

Ve hře jste i v Poháru ČMFS…

A pokusíme se o zisk double.

Uvědomujete si, že odešli Krajčík, Tavares a Necid?

Přidal bych i Martina Latku, který toho pro Slavii také hodně udělal. I když nebyl v základu, působil pozitivně v kabině. Kdykoliv přišel na hřiště, bylo to znát. Určitě nebude lehké tyto hráče nahradit. Vždyť s Necidem odešlo jedenáct gólů. My jsme ale v zimě získali velmi kvalitní posily a bude záležet jen na nich, jak se prosadí. Já jsem přesvědčený, že to dokážou.

Bude jarní Slavia silnější než ta podzimní?

To v tuto chvíli nechci hodnotit. Je to ošidné, protože v přípravě můžete vyhrávat a v lize to pak nezúročíte nebo naopak. Tohle vyjádření bych si nechal až tak po pátém jarním kole.

Kdo budou vaši největší soupeři?

Určitě Mladá Boleslav, Ostrava, ztrátu bude chtít stáhnout Sparta a nelze zapomenout ani na Liberec. My máme tyhle týmy doma. Když tyto zápasy, jak se říká o šest bodů, vyhrajeme, dokážeme titul obhájit. Samozřejmě se musíme vyvarovat zaváhání s papírově slabšími soupeři a podobných výpadků, jaké nás potkaly loni na jaře.

Tipnete si sestupující?

Nikomu sestup nepřeji a už vůbec nebudu před jarním startem někoho pasovat do téhle smutné role.

Jak byste odhadl svoji formu před jarním startem?

Ještě tomu maličko chybí. Vzhledem k tomu, že nebudu hrát kvůli žlutým kartám první zápas s Plzní, mám týden k dobru a doladím to. Nepochybuji, že kluci to zvládnou i beze mne.

Podáváte dlouhodobě stabilní výkony a vaše jméno je skloňováno v souvislosti s reprezentací…

To je hezké, ale jsem realista. Bude mi dvaatřicet let a ve středu obrany je veliká konkurence. Vždyť tam hrají stabilně Tomáš Ujfaluši z Atlétika a David Rozehnal z Lazia. Pochopitelně by mne pozvánka potěšila, ale spíš si myslím, že ji brzy dostane mladší, a tudíž perspektivnější Marek Suchý, který už je oporou týmu, a výhledově třeba i mladý Jan Hošek, který se ukazuje na postu stopera velmi dobře.

Reklama

Související témata: