Hlavní obsah

Zklamání, měli jsme jiné ambice, říká Mandous. Zraky teď upíná k poháru

Olomouc

Rozdýchával zklamání. Brankář Aleš Mandous sice Olomouc držel, zaskvěl se třeba po ráně Beauguela, přesto těsné porážce 0:1 s Plzní nezabránil. Fotbalisté Sigmy tím v neděli definitivně ztratili šanci na účast ve skupině o Evropu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Sigmy Olomouc Aleš Mandous

Článek
Fotogalerie

Ligová sezona pro vás skončí neúspěchem, jak moc jedenáctá příčka po základní části bolí?

Je to pro mě i celý klub zklamání, měli jsme úplně jiné ambice. Ale první desítku jsme si neprohráli s Plzní, ale jinými zápasy.

Přitom jarní část pro vás začala skvěle, po koronavirové pauze se ale forma vytratila.

Před ní jsme hráli opravdu výborně. Sbírali jsme body, porazili i Spartu, pak přišel útlum, který nás stál první desítku.

Do ní jste mohli ještě na poslední chvíli proniknout za předpokladu, že Mladá Boleslav nezaboduje v Karviné a vy porazíte Viktorii, což se ale nestalo. Jak hodnotíte zápas?

Prospali jsme první poločas, který z naší strany nebyl dobrý. Byli jsme zaskočení. Ve druhé půli jsme to vytáhli, zkusili je presovat, dařilo se nám to a Plzeň jsme zatlačili. Škoda, že jsme si nevytvořili nějaké větší šance.

Duel ve prospěch hostů rozsekl Tomáš Hořava. Jak jste viděl jeho gólovou ránu?

Byla tam nějaká zblokovaná střela, balon se odrazil k Hořavovi, který ho uklidil pod břevno. Náhodný gól. V první půli přitom skoro nic neměli, byli jsme sice zalezlí, ale dobře jsme bránili. Po přestávce jsme pak hru trochu otevřeli, Beauguel šel sám na bránu, ale jinak moc situací k řešení nebylo. Bod jsme možná mohli vyválčit.

Jaké bylo setkání s plzeňským koučem Adrianem Guľou, pod kterým jste působil v Žilině?

Dlouho jsme se neviděli. Na konci zápasu jsme se pozdravili a popřáli si do dalších zápasů hodně štěstí. Měli jsme spolu skvělý vztah, takže jsem se ho ptal i na rodinu, jak se má... Všechno super.

Navzdory ligovému nezdaru stále živíte naději na účast v pohárové Evropě. Cesta vede přes MOL Cup, už ve středu nastoupíte v semifinále proti Liberci.

Víme, že jsme dva zápasy od trofeje. Uděláme vše proto, abychom šli do finále, kde se může stát všechno. Musíme se na středu nachystat, zbývají jenom dva dny, takže je potřeba dobře zregenerovat. Určitě můžeme stavět na druhém poločase proti Plzni.

Reklama

Související témata: