Hlavní obsah

Pyrotechnika přes kontroly u vchodu neprošla, tvrdí Sparta

PRAHA

Fotbalová Sparta se trestu za pondělní incident v utkání 20. kola proti Brnu, kdy domácí fanoušek hodil dělbuch v blízkosti dvanáctiletého podavače míčů, patrně nevyhne. Ve čtvrtek bude případ projednávat disciplinární komise svazu. Ta Spartu může potrestat pokutou až 10 miliónů korun. „Vedení klubu vyjadřuje hlubokou lítost nad tím, co se stalo,“ řekl prohlášení tiskový mluvčí klubu Ondřej Kasík.

Článek

„V AXA Areně je bezpečno, jednalo se o ojedinělý incident. Uděláme vše proto, aby se podobná situace neopakovala,“ prozradil personální ředitel klubu Jakub Otava, jenž má na starosti komunikaci s fanoušky.

Interní šetření klubu potom přišlo údajně na to, že se fanoušky použitá pyrotechnika na stadión nedostala přes vstupní kontroly, nýbrž jinou cestou. Kamerový systém na Letné podle zástupců klubů nabízí dostatečně průkazné materiály k tomu, aby na nich policie České republiky mohla odhalit totožnost osoby, která zmiňovaný dělbuch hodila.

Letné hrozí uzavření

“Vedení klubu vyjadřuje hlubokou lítost nad tím, co se stalo a je velice potěšeno dobrým zdravotním stavem gólmana žáků Jindřicha Staňka, v jehož blízkosti explodoval během zmiňovaného utkání dělbuch,” poznamenal ředitel komunikace Ondřej Kasík.

„Byl také rozpracován plán technicko-organizačních opatření, která budou eliminovat možnost dostat pyrotechniku do ochozů jakýmkoli způsobem,“ pokračoval Otava.

Spartě vedle finančního postihu hrozí také uzavření stadiónu na tři zápasy. Stejný počet utkání mohou být nuceni Letenští odehrát bez diváků, či jim může být uzavřena část stadiónu.

Reklama

Související témata: