Hlavní obsah

Mario Lička: Zbytečné góly nám lámou vaz

OSTRAVA

Fotbalisté Baníku za trest po hanebném výkonu v Příbrami museli zaplatit vstupné fanouškům na zápas s Plzní. A před jejich zraky Plzeň porazit a dokázat, že do boje o nejvyšší příčky tabulky se musí s nimi stále počítat. Znovu však propadli a na celé čáře.„Hráli jsme špatně. Mysleli jsme si, že horší než v Příbrami náš výkon být nemůže. A byl,“ rozvykládal se zklamaný Mario Lička.

Článek

„K psychické pohodě máme daleko, dávat góly nám dělá hrozný problém a zbytečně inkasované góly nám lámou vaz.“ Klíčový okamžik zápasu se odehrál v 56. minutě. Shodli se na tom Mario Lička i autor dvou plzeňských branek Daniel Kolář. „Tím, že jsme Baníku dovolili nám dát gól hned v prvních vteřinách druhé půle, jsme jej vysadili na koně,“ zamyslel se Kolář.

„Naštěstí přišla penalta a Pavel Horváth ji bezpečně proměnil a my jsme byli znovu nahoře.“ Lička souhlasil. „Je to tak. Ale ta penalta byla za zcela zbytečný faul,“ hudroval ofenzivní fotbalista Baníku. Penaltu zavinil Daniel Tchuř. V pokutovém území fauloval Petrželu. „Šel by sám na bránu, tak jsem po něm sáhnul. Nebyl to zkrat, byl to instinkt. Způsobil zlomový moment, je mi to líto,“ soukal ze sebe zdrcený zkušený levý bek.

Kolář upozornil ještě na jeden klíčový moment. „Možnost znovu vyrovnat měl Robert Zeher, ale netrefil stoprocentní šanci z malého vápna. V té chvíli jsem začal věřit, že vyhrajeme.“ Bývalý sparťan pochválil obrannou činnost týmu. „Dneska bránilo celé mužstvo a to nám v minulých zápasech chybělo. Ale na druhé straně, kdyby mi někdo řekl před utkáním, že je vyhrajeme 4:1, nevěřil bych mu.

"Baníčku, co se to děje?" 

“ V 80. minutě se z kotle baníkovských fanoušků ozvala skandovaná otázka: „Baníčku, co se to děje?“ Po zápase stejnou dostal František Rajtoral, jehož v esemeskovém hlasování diváci zvolili nejlepším hráčem Baníku. „Nevím a nevím ani, co by se mělo udělat, aby se něco takového jako dneska nestávalo. Jedno vím jistě, dostáváme zbytečné góly a to se stávat nesmí.“

Blonďatý záložník kategoricky odmítl, že výkon v utkání s Plzní i výsledek byl důsledek psychického tlaku po výbuchu v Příbrami a předchozích rovněž nevydařených zápasech. „Pod tlakem jsme pokaždé. Jinak než s těžkým psychickým břemenem se liga nehraje.“

Reklama

Související témata: