Hlavní obsah

Ml.Boleslav - Žižkov 0:0Zachraňující se Žižkov v Mladé Boleslavi bez branek remizoval

MLADÁ BOLESLAV

Fotbalisté Mladé Boleslavi v nedělním utkání 22. kola české nejvyšší ligy remizovali s předposlední Viktorií Žižkov, když ani jeden z hráčů obou týmů nedokázal překonat soupeřova brankáře. Bezbranková remíza toho příliš neřeší ani pro jeden z týmů. Domácí s pohárovými ambicemi chtěli naplno bodovat, Viktorka v boji o záchranu potřebuje vyhrávat i venku.

Článek

Středočeši chtěli využít domácího selhání Ostravy s Plzní, a odskočit tak svému konkurentovi v tabulce. Za svým cílem šli svěřenci Pavla Hapala od prvních minut. Přesto se v první vyložené šanci objevili žižkovští, když Pavol Straka nedokázal hlavou zakončit po nepodařeném zásahu domácího brankáře Millera.

Nejblíže ke vstřelení branky byl ovšem v sedmadvacáté minutě domácí útočník Pecka, jenž se s míčem dostal po levé straně do pokutového území Viktorky, ke zklamání mladoboleslavských fandů ale pálil jen do boční sítě Bartalského brány.

„Měli jsme stoprocentní šanci, kterou ale Luboš Pecka bohužel spálil. Ta měla skončit gólem. Soupeři jsme dvě tři šance dovolili. Směrem dopředu nám chyběla lepší kombinace a klid v zakončení,“ zlobil se po bezbrankovém duelu trenér domácích Pavel Hapal.

Gólman hostí vytáhnul parádní zákrok hned po změně stran, když pohotově vyrazil tvrdou pokus hlavou od Mendyho. Ten samý hráč si dobře naskočil na roh i v 53. minutě. Ani v tomto případě se ale domácí z gólu neradovali. Na druhé straně, chvíli před svým odchodem ze hřiště, donutil Millera konečky prsů vyrazit míč na roh po hlavičce Straka.

Ščasného získaný bod potěšil

Zmar obou týmů v koncovce dokumentoval úsměvný pokus žižkovského forvarda Naumova po hodině hry, kdy se marně dožadoval odpískání pokutového kopu. Deset minut před koncem si domácí vypracovali na Viktorku velký tlak, namísto střeli si ovšem Mladoboleslavští přihrávali, a tak Bartalského bránu ani ohrozit nemohli.

„S bodem jsem spokojený. V utkání jsme měli několik gólových šancí, ale bohužel jsme je nevyřešili dobře. Stejně tak nekvalitně dopadly i některé naše brejky. Hráčům jsem v kabině řekl, že se musíme koukat sami na sebe bez ohledu na to kolik ztrácíme na nesestupovou pozici,“ nechal se po utkání slyšet hostující kouč Zdeněk Ščasný. „Nemá cenu nyní spekulovat nad tím, jestli je získaný bod málo nebo hodně,“ dodal zkušený kouč.

FK Mladá Boleslav - FK Viktoria Žižkov 0:0
Branka: ŽK: Sylvestre - Sabou, Pilař, Hruška. Rozhodčí: Kocián, Dobrovolný, Marek. Diváci: 4425.
Mladá Boleslav: Miller - Kalina, Rolko, Janíček, Hrdlička - Mendy (81. Sedláček), Sylvestre (59. Opiela), Procházka, Poláček - Pecka (72. Chramosta), Papadopulos.
Žižkov: Bartalský - Hruška (79. Stracený), Pilař, Gabriel, Zengue - Straka (55. Palát), Vaculík (74. Pospíšil), Hušbauer, Sabou, Kalod - Naumov.

Reklama

Související témata: