Hlavní obsah

Útočník Vlček se vrací do pražské Slavie

PRAHA/BRUSEL

Fotbalový útočník Stanislav Vlček se vrací do Slavie Praha. Anderlecht Brusel na českého fotbalistu neuplatnil opci a po službách svého staronového útočníka sáhla pražská Slavia, která s útočníkem podepsala smlouvu na dva roky s roční opcí. Informovaly o tom oficiální stránky pražského klubu.

Článek

"Jsme velice rádi, že se Standa Vlček rozhodl pro návrat do Slavie, už před svým odchodem byl příkladným profesionálem a věříme, že na tuto svoji dobře odvedenou práci naváže," řekl na stránkách Slavie Petr Doležal.

"Jeho zkušenosti se uplatní určitě nejenom v boji o Ligu mistrů, byl velkou osobností také v kabině. Určitě si dovedeme představit, že našemu klubu může být v nějaké pozici velice prospěšný také po skončení své fotbalové kariéry," dodal Doležal.

Vlček se o neuplatnění opce belgického klubu dozvěděl před několika dny, ihned začal přemýšlet o návratu do kádru sešívaných. Upřednostňoval jej i před nabídkami dalších belgických klubů Cercle Bruggy a Royal Antverpy.

"Těším se na návrat, na nový stadión, na skvělé fanoušky. Sledovali jsme s Vláďou Šmicrem v televizi derby se Spartou, byla tam nádherná atmosféra, před takovým publikem musí být radost hrát," řekl po podpisu smlouvy Vlček

Vlček nastoupil za belgický klub dosud ve třiceti zápasech a vstřelil v nich dvanáct branek. Za Slavii, odkud do Anderlechtu Vlček přestoupil na začátku roku 2008, odehrál 122 zápasů, v nichž se střelecky prosadil šestačtyřicetkrát.

Reklama

Související témata: