Hlavní obsah

Všechno sežerou tři týmy kolem Prahy, láteří Páník přes demarkační čáru

Zlín

V minulé sezoně se natrápili víc než dost, spadli do nedokončené skupiny o záchranu. Příští sezonu by fotbalisté Zlína rádi odehráli v klidnějších patrech, jejich kouč si ovšem přehnané ambice nedělá. „Těžko se budeme dostávat na úroveň mužstev, která vyberou Slavii, Spartu, Plzeň a pravidelně se doplňují každý rok. I když skládají nový tým, pracují s opravdu kvalitními hráči,“ poukázal trenér Bohumil Páník v rozhovoru pro klubovou televizi. O soupeření s elitní trojkou ani nemluvě.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Zlína Bohumil Páník během utkání na Slavii.

Článek

Rozložení sil v nejvyšší soutěži vidí dost jasně. A z pohledu Zlína popsal stav věcí velmi originálně. „Není to jednoduché. Všechno sežerou tři týmy okolo Prahy plus čtvrté Budějovice a přes demarkační čáru na Moravu už neprojde ani myš," stěžuje si Bohumil Páník v souvislosti se sestavováním kádru pro novou sezonu.

Zatímco letos z první ligy nikdo nesestoupil, příští ročník bude hrát osmnáct týmů a tři nejhorší přímo sestoupí.

„Motat se někde pod desítkou je už hodně nepříjemné," uvědomuje si zkušený trenér. Fotbal teď především musí nastavit pravidla, aby bylo možné soutěže v době koronavirové nákazy vůbec odehrát a dokončit.

„Musí se určit jasná pravidla a hráč, který bude pozitivní, půjde bokem a zbytek týmu se otestuje. A když bude v pořádku, tak se hraje dál. Pokud to takhle nepůjde, vznikne galimatyáš," varuje Páník.

„Musíme se s tím naučit žít a nebrat to tak, že když je hráč pozitivní, tak že je mrtvý. Není. Nechci to zlehčovat, ale když národ nebude sportovat a bude sedět doma, tak bude ještě víc nemocný než dosud," zdůrazňuje Páník.

Reklama

Související témata: