Hlavní obsah

VIDEO: Teplice daly do zápisu námitku proti vyloučení Mareše. Jasná červená, oponuje Kysela

TEPLICE

Ani vyloučení útočníka Mareše nezlomilo teplické fotbalisty v duelu s Mladou Boleslaví. I v deseti prahli za nerozhodného stavu 2:2 po vítězství. Nakonec brali bod, který je udržel v čele tabulky. Na vyloučení domácího záložníka měly obě strany po zápase opačný názor. Zatímco Teplice s ním nesouhlasily a daly proti němu do zápisu námitky, Mladá Boleslav jej považovala za oprávněné.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Fotbalista Teplic Jakub Mareš

Článek

„Myslím si, že početní oslabení nepoznamenalo naši hru. Naopak jsme šli důsledně za vítězným gólem a je jen škoda, že jsme nedokázali strhnout výsledek na svou stranu. Ale je potřeba si vážit i remízy s kvalitním soupeřem, jakým Boleslav v sobotu byla,“ ohlédl se za bitvou teplický trenér Jiří Plíšek.

Kapitán mužstva Petr Lukáš napsal do zápisu o utkání námitku proti vyloučení. „Nesouhlasíme s ním. Vyloučení bylo hodně přísné, nešlo o zákrok na červenou kartu. Nechceme to nechat přejít a uvidíme, jak to dopadne. Jakub Mareš seděl v kabině jako zmoklá slepice a moc nemluvil. Nebylo mu dobře. Chápu, že byl na hřišti plný emocí a chtěl zápas vyhrát. A takových situací je ve vápně víc a netrestají se. Po vyloučení jsme se semkli a hodně nám pomohli diváci,“ líčil zkušený teplický stoper.

Svůj pohled na vyloučení měl i mladoboleslavský záložník Jan Kysela, který s Marešem bojoval ve vlastním pokutovém území. „Mareš se tam ohnal a trefil mě do obličeje, přesněji do nosu. Jasná červená karta,“ tvrdil hráč Středočechů, který přišel na hřiště až v průběhu utkání.

Tepličtí inkasovali během čtyř minut dva góly. Kde se stala chyba? „Odražené míče nám zpočátku dělaly problémy. Byli jsme víc roztažení, což jsme nechtěli. Pak jsme se ale zlepšili, drželi jsme míč a vítězný gól visel ve vzduchu,“ líčil stoper Michal Smejkal.

Hlavy dolů nemáme, tvrdí Vidlička

Obránce Vlastimil Vidlička si cenil bojovnosti týmu. „Hlavy dolů, to u nás neexistuje. Prostě si věříme a i když prohráváme, nejsme deprimovaní. Ani nebylo poznat, že hrajeme jen v deseti. Vedení v tabulce nás těší a doufám, že tu káru dotlačíme až do vysněného cíle. Nechci to ale zakřiknout,“ pravil pravý bek. Je tím cílem mistrovský titul? „No comment,“ usmál se Vidlička.

Vyrovnávací branku Teplic vstřelil Vlastimil Stožický. „S prvním poločasem jsme nebyli spokojení. O přestávce jsme si to vyříkali. Zaplaťpánbůh, že jsme vyrovnali. Doma jsme chtěli vyhrát a remíza je pro nás ztrátou. V lize ale nejsou lehcí soupeři.“  Mladoboleslavský útočník Jan Chramosta podal výborný výkon. „Jsem rád za gól, kterým jsem potvrdil předešlou branku proti Bohemians. Sylvestre mi to dal krásně patičkou. Zpracoval jsem si míč a otočil jsem se a vystřelil podél gólmana. Jen mě mrzí, že jsme v Teplicích nevyhráli. Jako by nás vyloučení domácích ukolébalo. Neudrželi jsme míč, měli jsme to zvládnout lépe. Dostávali jsme se pod tlak soupeře,“ rozebíral mladý forvard.

Reklama

Související témata: