Hlavní obsah

Kapverský útočník Adriano fotbalisty Baníku neposílí

OSTRAVA

Kapverdský fotbalista Jerry Adriano angažmá v Ostravě nezíská. Šestadvacetiletý útočník, který působil i v Portugalsku, Tunisku nebo Jihoafrické republice, neuspěl v Baníku na téměř třítýdenních testech. Klub to oznámil na svém oficiálním webu.

Článek

Krajan ostravského stopera Fernanda Nevese dostal šanci ve třech přípravných utkáních, střelecky se však neprosadil. Podle generálního manažera Vernera Ličky nebyl Adriano prototypem hráče, který by se hodil do týmové koncepce.

"Přestože je fyzicky velice dobře vybaven jak po stránce vytrvalostní, tak rychlostní, a jeho individuální technika je slušná, není to typologicky střední, soubojový útočník-střelec, jakého hledáme," uvedl Lička.

Adriano doplatil i na herní výpadek, poslední půlrok nehrál kvůli zranění achillovky. V Ostravě se navíc úplně nesrovnal s netypickým podnebím: sníh a třeskuté mrazy zažil poprvé v životě.

"V Ostravě se mi moc líbilo, ale potíže mi dělala zima. Na Kapverdách je celý rok krásně, pořád minimálně sedmadvacet stupňů," uvedl Adriano na klubovém webu. "Na sněhu jsem hrál poprvé v životě a i umělá tráva pro mě byla úplnou novinkou. V takových podmínkách se musí hrát úplně jiným stylem, než jsem byl zvyklý," dodal.

Ani druhý cizinec se tak na lednových testech v třetím celku podzimní části ligy neuchytil. Zkoušku zadáka Kireho Ristevského však Baník ukončil už mnohem dříve a po pár dnech poslal makedonského hráče domů. Obránce Pelisteru Bitola to pak zkoušel ještě v Brně, ale neuspěl ani tam.

Reklama

Související témata: