Hlavní obsah

Před derby Slavia - Bohemians policie zadržela tři fanoušky

PRAHA

Sobotní malé pražské fotbalové derby mezi Slavií a střížkovskými Bohemians provázely v ulicích metropole potíže s několika fanoušky Slavie. Pražská policie dnes na svém webu uvedla, že na služebny předvedla tři osoby. Dva muži jsou podezřelí z trestných činů - jeden z výtržnictví a druhý z nedovoleného ozbrojování. Třetí případ policisté předají příslušnému správnímu orgánu, který ho bude posuzovat jako přestupek.

Článek

Ve stanici metra Hradčanská zadrželi policisté fanouška, který předtím ve stanici Můstek vyhodil ze dveří soupravy zapálenou světlici. Je podezřelý z výtržnictví. Další dva příznivce zadrželi policisté při cestě z metra na stadión - jeden hodil pyrotechniku na chodník, druhý měl další pyrotechniku v batohu. První podle policie spáchal přestupek, druhý je podezřelý z nedovoleného ozbrojování.

Zhruba dvě desítky kusů pyrotechniky byly fanouškům zabaveny při vstupu na stadión. Samotný zápas se odehrál bez incidentů, ani po něm se žádné nestaly. Na pořádek dohlíželi pořádkoví a dopravní policisté, připravena zasáhnout uvnitř stadionu byla speciální pořádková jednotka.

Bez problémů se podle policie obešlo další sobotní utkání Sparta - Příbram.

Na pořádek v hlavním městě dohlíželo v souvislosti s fotbalovými zápasy 325 policistů a čtyři hlídky se psy a koňmi.

Reklama

Související témata: