Hlavní obsah

Jablonec - Budějovice 5:0Lafata se zaskvěl třetím jarním hattrickem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
13. Lafata 1 : 0
36. Lafata 2 : 0
45. Lafata (penalta) 3 : 0
77. Vaněk 4 : 0
90. Kocourek 5 : 0

JABLONEC

Jablonečtí fotbalisté porazili ve 24. kole České Budějovice 5:0 a vrátili také svému soupeři podzimní prohru na jeho hřišti. Cestu Severočechů za jasnou výhrou režíroval jablonecký kanonýr David Lafata, který zaznamenal proti svému někdejšímu klubu už v prvním poločase třetí jarní hattrick a vykročil důrazně za korunou pro střeleckého šampiona.

Foto: Petr Horník, Právo

David Lafata nastřílel třetí jarní hattrick

Článek

Jihočeši přijeli s přáním uhrát remízu a svém přání podřídili úvod. Lépe kombinovali, jenže jejich snaha byla jalová a zlomovým okamžikem pro ně bylo zranění nejlepšího střelce Ondráška. Ten byl od 12. minuty ošetřován po faulu jabloneckého Beneše a během jeho absence na trávníku domácí vstřelili první gól, který zaznamenal po přihrávce Pitáka útočník Lafata a načal svůj dnešní střelecký galakoncert.

Od té chvíli na trávníku dominovali domácí, první vážnější možnost měl střídající Stráský, ale jeho koncovce chyběla razance a Severočeši definitivně zápas ovládli. Ve 36. minutě přidal Lafata po spolupráci s Jarolímem druhý gól a třetí jarní hattrick korunoval 15. brankou v sezoně stejný střelec těsně před poločasem po penaltě, kterou nařídil sudí po faulu Hořejše na Pitáka.

Dění na hřišti se nezměnilo ani po pauze, domácí byli stále jasně lepší a Lafata měl i další možnost rozšířit své střelecké statistiky. Ovšem čtvrtý gól zařídili střídající hráči: Kocourek našel Vaňka a jeho rána z dvaceti metrů skončila v šibenici. Hosté se nevzdali naděje na čestný zásah, ale nebylo jim přáno, zraněný Ondrášek jim v koncovce chyběl. V poslední minutě navíc inkasovali po zásahu Kocourka popáté.

Jablonec - České Budějovice 5:0 (3:0)
Branky: 13., 36. a 45. (pen.) Lafata, 77. Vaněk, 90. Kocourek. Rozhodčí: Franěk - Zlámal, Košec. ŽK: Hořejš, Čirkin (oba Budějovice). Diváci: 3860.
Jablonec: Valeš - Eliáš, Beneš, Pavlík, Jablonský - Vošahlík (66. Vaněk), Loučka, Jarolím, Piták, Kovařík (72. Kocourek) - Lafata (81. Třešňák). Trenér: Komňacký.
České Budějovice: Kučera - Laštovka, Horejš, Žižka, Vulin - Nitrianský (85. Hudson), Benát (73. Otepka), Černák, Čirkin, Mezlík - Ondrášek (16. Stráský). Trenér: Šilhavý.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články