Hlavní obsah

Šel jsem do rizika, sestup si nepřipouštím, říká po prohře s Libercem brněnský kouč Wagner

Ani René Wagner není zatím spasitelem, který by měl vyvést fotbalisty Brna z krize. Bývalému útočníkovi reprezentace a členu Klubu ligových kanonýrů trenérská premiéra po prohře 0:1 s Libercem nevyšla.

Foto: Igor Šefr, ČTK

Ilustrační foto

Článek

Zasloužili si hosté vyhrát?

Jsem přesvědčen, že jsme mohli bod získat. Zároveň ale uznávám sílu Liberce, jemuž se v poslední době nebývale daří. Mě moc mrzí zejména nevyužitý přímý kop z hranice velkého vápna v závěru střetnutí.

Poměr střel na branku ovšem vyzněl 7:1 pro Liberec...

Fotbal ale není jen o střelách. My jsme zase v první půli zahrávali spoustu rohů. Možná to bylo i tím, že mužstvo na tom není po předchozích nezdarech zrovna nejlépe psychicky.

Našel jste v utkání klady?

Příjemně mě překvapilo, jak si kluci počínali na hřišti kolektivně. Někteří předvedli velmi solidní výkon. To se týká třeba mladého Přerovského, jehož jsem zařadil do základní sestavy.

Jenže na čtrnáctou Příbram stále ztrácíte tři body.

Hráčům zdůrazňuji, že naděje umírá poslední a o záchranu se musíme rvát až do posledního dechu. Ještě nás čeká šest zápasů, ve hře je dost bodů.

Jako člověk, který ve Zbrojovce prožil značnou část hráčské kariéry, byste byl asi hrozně nerad u jejího pádu do druhé ligy...

Je to tak, ale i s tím rizikem jsem funkci po panu Večeřovi přijal. Poslední dny pro mě byly strašně hektické, ale jsem přesvědčený, že za Brno hraje hodně výborných fotbalistů, kterým to jen momentálně nejde. Sestup si tudíž rozhodně nepřipouštím.

Reklama

Související témata: