Hlavní obsah

Jablonec - Ml.Boleslav 0:0Úvodní ligové kolo uzavřela remíza Jablonce s Mladou Boleslaví

JABLONEC NAD NISOU

Fotbalisté Jablonce remizovali v dohrávce úvodního ligového kola s Mladou Boleslaví 0:0. Souboj dvou týmů, které ve čtvrtek prohrály v předkole Evropské ligy, příliš gólových šancí nepřinesl a potvrdil, že ve vzájemných duelech bývají úspěšní hosté. Z posledních devíti zápasů vyhrál domácí celek jen jednou. Jablonečtí vyšli na vlastním stadionu poprvé po 16 utkáních střelecky naprázdno, přesto protáhli sérii bez porážky s Mladou Boleslaví na devět duelů.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Jan Kopic (vpravo) z Jablonce a Radek Širl z Mladé Boleslavi.

Článek

Ve vzájemných zápasech ještě nikdy nepadly více než tři branky a první poločas naznačil, že tradice nejspíš zůstane zachovaná. Jablonec sice odstartoval tlakem, ale k opravdu gólovým šancím to nevedlo. Nejvíce hrozil nejlepší střelec uplynulé sezony Lafata. Nejprve po sedmi minutách hlavičkoval kousek nad a pak připravil pozici pro Kopice, který pálil do boční sítě.

Sestava 1. kola podle Sport.cz
Hruška (Příbram) – Bystroň (Plzeň), Rolko (Boleslav), Stožický (Teplice) – Vachoušek (Teplice), Vacek, Matějovský (Sparta), Koukal (Příbram) – Štajner (Liberec), Došek (Slovácko), Škoda (Bohemians 1905)

Po půlhodině hry mohlo znenadání udeřit na opačné straně: Šírl poslal do vápna nadýchaný centr a Špit jen sledoval, jak Táborského hlavička těsně minula levou tyč. Od té doby se obraz hry pozvolna vyrovnal a v závěru poločasu měli blíž k vedoucímu gólu Mladoboleslavští. Táborského přízemní centr usměrňoval v 41. minutě patičkou Chramosta, ale Špit stačil míč vyškrábnout.

Jablonci v záloze znatelně chyběl zraněný dirigent Jarolím a před hosty se tak nečekaně často otevíral střed hřiště. Jenže ani jeden z rychlých brejků do rozhozené domácí obrany Středočeši nedotáhli. Wojnar krátce po přestávce zamířil slabou střelou vedle a Štohanzl pro změnu nad.

Domácí ožili s příchodem střídajícího Vošahlíka a právě reprezentant do 21 let se po hodině hry ocitl v největší šanci zápasu. Z pravé strany vykličkoval až před hostující branku, ale Špit ho dobře vychytal. Další příležitost už si Baumit nevytvořil, a přestože dal v předešlých 10 domácích ligových duelech 33 gólů, dnes vyšel naprázdno. Nakonec mohl zůstat i bez bodu, ale Janíčkova hlavička pouze skončila na břevně.

První fotbalová liga - 1. kolo
Baumit Jablonec - FK Mladá Boleslav 0:0on-line
Rozhodčí: Drábek - Ubias, T. Kovařík. ŽK: Kopic - Štohanzl, Šírl, Janíček. Diváci: 3120.
Jablonec: Špit - Eliáš, Pavlík, Beneš, Jablonský - Kopic (46. Vošahlík), Loučka, Piták, Vaněk (68. Třešňák), Kovařík - Lafata. Trenér: Komňacký.
Ml. Boleslav: Miller - Kysela, Janíček, Rolko, Šírl - Kúdela, Wojnar (52. Štohanzl), Opiela - Táborský (90. Procházka), Řezníček, Chramosta (72. Zahustel). Trenér: Koubek.

Reklama

Související témata: