Hlavní obsah

Budějovice - Bohemians 1905 3:1Jihočeši sestřelili klokany v chumelenici

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Klesa 1 : 0
24. Ondrášek 2 : 0
77. Klesa 3 : 0
88. Vyhnal 3 : 1

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Tři velmi cenné body vybojovali v neděli odpoledne Jihočeši na svém trávníku, přes který se přehnala vánice. Sníh viditelně vadil vršovickým „klokanům“, kteří v chumelenici dvakrát inkasovali. Dynamo udělalo důležitý krok k záchraně, Bohemians se naopak nebezpečnému pásmu přiblížili.

Článek

Hned po úvodním hvizdu a rozehrávce vypálil Bartek nepříjemnou ránu, ale Daněk si s ním poradil. Když hosté v husté chumelenici nic nevytěžili ani z rohového kopu, rozjeli první akci domácí. Rýdel poslal míč do uličky Klesovi a ten přízemní střelou přes celou branku nedal Sňozíkovi šanci.

V poloprázdném hledišti byli slyšet hodně fanoušci hostí a dvě desítky sparťanů, kteří přijeli z Prahy povzbudit svůj idol Tomáše Řepku. Za deset minut zmizely pod sněhem všechny čáry, takže sudí Drábek na několik minut utkání přerušil a pořadatelé museli shrnout napadaný sníh alespoň z těch postranních a obou ohraničujících šestnáctky. Někteří hráči vynucené pauzy využili, aby si oblékli trika nebo dresy s dlouhým rukávem. Bílý míč pak nahradil oranžový. Skoro neviditelný ale zůstal v bílém chytající Sňozík.

Sandro na sněhu zářil

Na kluzkém terénu znamenala každá chyba nebezpečí. Když Hartig nepustil do výskoku Řepku, zabíhající Nešpor měl na kopačce vyrovnání, ale minul, na druhé straně nepropálil obranu hostí ve skrumáži Rýdel. Na sněhu se pohyboval kupodivu nejlépe Sandro, který si udělal ze soupeřových hráčů kuželky, od brankové čáry poslal míč k tyči a Ondrášek do jen doklepl zblízka do sítě. Vzápětí přestalo chumelit.

Hosté zahrozili po dlouhých minutách ze standardní situace, ale Daněk Hartigovu hlavičku vyrazil do bezpečí. O chvíli později zmařil šanci Bartkovi, kterému se vrhl pod nohy. Už v nastavení poslal Machovec zbytečně v šestnáctce k zemi Borka, ale Nešpor ze značky pokutového kopu mířil vedle levé tyče.

Řepka vyjel po Nešporovi

O přestávce pořadatelé odklidili sníh i z obou šestnáctek, takže hráči měli jednodušší kombinaci. Úvod druhé půle, kdy už svítilo nad Střeleckým ostrovem sluníčko, patřil domácím. Klesa utekl po pravé straně, ale Ondrášek na jeho střílenou polovysokou přihrávku nedosáhl. O chvilku později hledal Sandro Řezníčka, ale obrana hostí byla o sekundu rychlejší.

Tlak domácích pokračoval, rychlou kombinací se dostávali až do šestnáctky zmrzlých „klokanů,“ ale tam si s jejich zelenou zdí nedokázali poradit a k zakončení se nedostali. Když Nešpor ostře fauloval Otepku, jeho kamarád Řepka po viníkovi ihned vyrazil. Do výměny názorů se zapojil i Hartig, ale hráči obou týmů i sudí tvrdší výměnu názorů nedopustili.

Domácí byli dál aktivnější, s kluzkým terénem se viditelně vyrovnávali lépe, ale chybělo jim razantnější zakončení. Po dalším centru se nedostal k přesnější hlavičce Řezníček a Sňozík nadvakrát zachránil. Domácí se však dočkali dalšího gólu. Po akci Sandra nikým nehlídaný Klesa trefil hlavou levý horní roh branky. V závěru zápasu se hostům povedlo už jen snížit po ojedinělé akci, kterou zakončil Vyhnal.

Dynamo České Budějovice - Bohemians 1905 3:1 (2:0)
Branky: 3. a 77. Klesa, 24. Ondrášek - 88. Vyhnal. Rozhodčí: Drábek - Santarius, Slavík. ŽK: Machovec, Klesa, Němec - Borek, Moravec, Lukáš, Šumský. Diváci: 3682.
České Budějovice: Daněk - Krajčík, Lengyel, Řepka, Machovec - Klesa (84. Kadula), Otepka (86. Novák), Rýdel, Sandro - Řezníček, Ondrášek (82. Němec). Trenér: Cipro.
Bohemians: Sňozík - Moravec, Lukáš, Ptáček, Jindřišek - Bartek (59. Kraják), Borek (73. Šumský), Abraham, Budínský - Hartig (79. Vyhnal), Nešpor. Trenér: Medynský.

Reklama