Hlavní obsah

Šulc z Plzně je dalším králem asistencí

Praha

Nejen kanonýři mají svoui soutěž. Záložník Plzně Pavel Šulc je šestým Přihraj:Králem asistencí této sezony ve fotbalové lize. Ve sledovaném období 26. až 30. kola si připsal tři gólové přihrávky.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Pavel Šulc z Viktorie Plzeň.

Článek

Dvacetiletý záložník plzeňské Viktorie Pavel Šulc se zabydlel v sestavě Západočechů, do níž se probojoval po návratu z podzimního hostování v Českých Budějovicích. Ve všech pěti zápasech ve sledovaném období 26. až 30. kola nastoupil v základní sestavě a připsal si tři gólové přihrávky.

Šulc nejprve přihrál na vyrovnávací gól Plzně v Karviné, který znamenal pro jeho tým zisk bodu za remízu 1:1. Následně asistoval u rovněž jediného gólu Viktorie v domácím střetnutí s Jabloncem, které také skončilo dělbou bodů po výsledku 1:1. A hattrick v asistencích završil přihrávkou na gól na 1:0 v duelu proti Slovácku, které nakonec viktoriáni vyhráli 2:1.

Tři asistence podobně jako Šulc měl i liberecký útočník Imad Rondić, ale ve prospěch Šulce hovoří vyšší statistika přihrávek do gólových šancí.

Šulc nastoupí v následujících pěti zápasech ve speciálním dresu, který bude po skončení sezony i s jeho podpisem vydražen. Výtěžek aukce poputuje na Nadační fond Zelený život.

Reklama

Související témata: