Hlavní obsah

Orosil se, když k Hromadovi běželi pořadatelé s nosítky, pak se ale slávistickému trenérovi ulevilo

Praha

Musel se orosit, když uzdravený a v zápase s Libercem se do slavistické sestavy vracející Jakub Hromada zůstal ležet na trávníku a pořadatelé se za ním rozběhli s nosítky. Jako by nestačila už tak přeplněná marodka. Jako by nebylo dost na tom, že všichni stopeři jsou zraněni a trenér Trpišovský nemá kam sáhnout. A teď znovu Hromada, který si začal zvykat po boku dalšího navrátilce do sestavy Kačaraby na roli stopera.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Zleva Jakub Hromada ze Slavie a Imad Rondič z Liberce.

Článek

„Naštěstí by o vážnější zranění jít nemělo," ulevilo se trenérovi mistrovského celku, když slyšel první diagnózu lékařů poté, co musel Hromada po 64 odehraných minutách nuceně střídat.

Už to, že nosítka nakonec nepotřeboval a hřiště opustil po svých, dávalo Trpišovskému naději. Doktoři ji potvrdili.

„V souboji schytal ránu, nohu necítil a nebyl se na ni schopen postavit. Podle lékařů jde spíš o aktuální problém, vážné by to být nemuselo," ulevilo se slávistickému trenérovi.

Ve čtvrtek v utkání Konferenční ligy v Izraeli proti Maccabi Haifa by mohl mít Hromadu k dispozici.

„A stejně tak k dispozici bude Ousou, který nemohl po vyloučení v derby se Spartou proti Liberci nastoupit. I distorze, se kterou se vrátil z reprezentačního srazu, odeznívá. Návrat Kúdely je také blízko," přiznával Trpišovský.

„To jsem napočítal osm hráčů, kteří s námi nemohli na trénink. Samé obránce, z toho pět stoperů. Ale je to situace, se kterou se musíme srovnat."

Bojovník Kačaraba

V sobotním ligovém duelu s Libercem se s ní jeho Slavia srovnala. I díky Tarasu Kačarabovi, který nastoupil s maskou a zvládl celých devadesát minut.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Taras Kačaraba ze Slavie Praha

„Doktoři mluvili ještě o čtrnácti dnech, kdy by hrát neměl, Taras se ale sám rozhodl a tvrdil, že zápas zvládne. Chtěl v panující situaci mužstvu pomoci a skutečně mu moc pomohl, za což mu patří velký dík," skládal slávistický kouč po výhře na Severočechy 3:1 poklonu ukrajinskému legionáři, který přišel do Edenu právě z Liberce.

„Komunikovali jsme s doktory, bavil jsem se s trenéry a hrát jsem opravdu moc chtěl. Každý den jsem v masce trénoval, takže jsem si na ni zvykl, ale věděl jsem, že fyzicky na tom nebudu dobře. Však to bylo na hřišti vidět," svěřoval se Kačaraba, který se vrátil do slavistické sestavy po nucené měsíční absenci.

V utkání Konferenční ligy s Unionem Berlín ho zranil Ousou. Ukrajinský legionář utrpěl zlomeninu jařmové kosti, a proto musel hrát v sobotu masce.

„Trochu se v ní potí obličej, takže bylo dobře, že už není tak horko. Dalo se to vydržet," přiznával Kačaraba s vědomím, že ve čtvrtek v dalším díle Konferenční ligy v Izraeli bude zřejmě hůř. Co se počasí týče určitě.

„Myslím, že na Maccabi už budu stoprocentně připravený. Zápas s Libercem mi hodně pomohl."

Reklama