Hlavní obsah

Ostrava i po vítězné generálce dále loví jednoho útočníka

Chlebovice/Praha

I po vítězné generálce 3:1 s Frýdkem-Místek nemá kouč ostravských fotbalistů Radoslav Látal klidné spaní. Dále enormně shání druhého útočníka k Dominiku Krautovi, s šesti góly v letní přípravě jasné ofenzivní jedničce Baníku.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Fotbalisté ostravského Baníku (v modrém) slaví vstřelenou branku na hřišti Viktorie Žižkov.

Článek

Zatímco Kraut dnes vyšel naprázdno, i ve druhém utkání na testech se mezi střelce zapsal nigerijský útočník Ebus Onuchukwu a přiblížil se angažmá na Bazalech.

"Je to typický hrotový útočník. Proběhla už nějaká jednání a vypadá to, že se domluvíme. Neznamená to ale, že dalšího útočníka ještě nepřivedeme," řekl dnes ČTK ostravský trenér Látal. Osmadvacetiletý Onuchukwu strávil minulou sezonu ve třetí anglické lize.

Nigerijec však bude jen záplatou po krachu jednání Ostravy s žilinským snajprem Jánem Novákem, který dnes nabídku Baníku definitivně zavrhl. Kluby přitom byly dohodnuty. "Poděkoval za zájem, z rodinných důvodů ale odmítl. Moc mě to mrzí, protože jsme o něj tři týdny bojovali a čekali na něj," řekl Látal.

I týden před prvoligovou ouverturou v Jablonci bude Baník shánět posilu do útoku. Dalším z hráčů, který se v ostravském dresu objevil na zkoušce, byl ruský rychlonohý záložník Roman Džichajev z Nižného Novgorodu.

"Je to výborně rychlostně vybavený borec, ale ještě mladý kluk, spíše s perspektivou do budoucna," řekl Látal.

Podle Látala se už kádr v nadcházejícím týdnu zřejmě nezmění. "Přestupní termín nekončí, ale do ligy asi vykročíme s tímto kádrem," dodal Látal.

Přípravné fotbalové utkání v Chlebovicích:
Frýdek-Místek - Baník Ostrava 1:3 (1:2)
Branky: 44. Neubert - 16. Droppa, 43. Vašenda, 58. Onuchukwu.
Sestava Ostravy: Buček - Zawada (52. Byrtus), Kaprálik, Frydrych, Mach - Fantiš (70. Džichajev), Vašenda, Lukeš (74. Foltýn), Droppa (46. Onuchukwu), Kukec (46. Milosavljev) - Kraut (70. Vrťo). Trenér: Látal.
Přípravné fotbalové utkání:
Dynamo České Budějovice - Zenit Čáslav 2:2 (2:0)
Branky: 25. a 35. Markovič - 58. Synek, 68. Krmenčík.
Sestava Č. Budějovic: Daněk - Novák (60. Riegel), Řepka (46. Halama), Lengyel, Hanzlík - Klesa (60. Hudson), Rakovan, Rýdel (72. Stráský), Otepka (60. Zeba), Sandro (60. Němec) - Markovič (46. Řezníček). Trenér: Cipro.

Reklama

Související témata: