Hlavní obsah

Po těžkém týdnu jsme zabrali, pro hráče to nebylo jednoduché, oddechl si kouč Skuhravý

Jablonec nad Nisou

Když hraje Jablonec, tak padá hodně gólů. Takový je poznatek z posledních tří ligových zápasů fotbalistů Baumitu, kteří v nich nastřádali na tuzemské poměry nevídané skóre 9:9! A to po prohrách 2:3 v Jihlavě, 1:6 v Plzni a střeleckém koncertu proti Příbrami s výsledkem 6:0. Není divu, že jablonecký trenér Roman Skuhravý kvitoval vzepětí svého týmu s úlevou.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jablonecký trenér Roman Skuhravý

Článek

„V první řadě bych chtěl říci, že po těžkém týdnu, který jsme při kritice na naše výkony prožili po selhání v Plzni, jsem byl spokojen s produkcí celého mužstva. A za to musím poděkovat hráčům, protože to pro ně nebylo jednoduché," zdůraznil Skuhravý po zápase s Příbramí.

Potěšil ho razantní vstup do utkání. „ Začali jsme tak, jak jsme si představovali. Tedy výborně, a pak jsme trend udrželi. V tom byl diametrální rozdíl od předešlého nezdaru. Hráči se snažili být daleko zodpovědnější, což se nám dařilo. A taky jsme proměňovali šance, proto byl výsledek 6:0," rekapituloval trenér, který se ale nevznáší v oblacích.

„Nechci chválit jednotlivce. Ve hře se i při ofenzivním stylu našly výpadky, které by se stávat nemusely. Nepropadám euforii. Věřím, že nám výsledek s Příbramí pomůže, ale nenechám nikoho z kádru, aby se jím uspokojil. Chceme ještě zvládnout zbývající dva zápasy," přemítal Skuhravý.

Špit se nuly nedočkal

Ironií osudu je, že jablonecký brankář Michal Špit už dlouho čeká na jubilejní sté vychytané čisté konto v lize, přitom jeho tým udržel v duelu s Příbramí nulu. To však byl mezi tyčemi Roman Valeš.

„Samozřejmě mi problesklo hlavou, že by asi i Michal Špit měl k té stovce proti Příbrami hodně blízko, ale rozhodl jsem se v tomto zápase využít Valeše. Pro mě je důležitý tým a pořád tvrdím, že Špit se té stovky dočká," uvedl trenér.

Velký ohlas jabloneckých diváků vyvolal hattrick Michala Hubníka. Nechal vzpomenout na Davida Lafatu, který před svým odchodem do Sparty zaznamenal v minulých sezónách v barvách Jablonce několik podobných střeleckých kousků.

„Není to ale o jednotlivcích, fotbal beru jako týmovou hru. Někdo dává góly a profituje z toho celé mužstvo. Jsem rád, že to vyšlo Michalu Hubníkovi a byl takhle produktivní. Pokud by nám střelecká úspěšnost vydržela, budu jen spokojen," zakončil Skuhravý.

Reklama

Související témata: