Hlavní obsah

Pssst, skromná Dukla o pohárech nemluví, i když na ně ztrácí pouhý bod

Praha

Disponují konsolidovaným mužstvem, lepší se sezónu od sezóny. Po podzimu ztrácejí jen jeden bodík na třetí Teplice, přesto od představitelů fotbalové Dukly o útoku na evropské poháry ani slůvkem neuslyšíte. „Cíl neměníme, chceme obhájit loňské šesté místo. Jsme skromný klub a v porovnání s Libercem, Mladou Boleslaví či Jabloncem ani nemáme na předních příčkách co dělat. Máme je za zády a určitě se jen tak nespokojí, že by je nějaká Dukla měla přeskočit,“ culí se sportovní ředitel Günter Bittengel.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jose Romera z Dukly Praha během utkání zimní Tipsport ligy se Slavií.

Článek

Právě bitvou s Teplicemi na Julisce fotbalisté Dukly v pátek večer jarní část celé Gambrinus ligy otevřou. Duel čtvrtého s třetím by měl být nejatraktivnější partií premiérového kola.

„Do jarního startu zahrnuji i další kolo na Slavii, jež se výrazně posílila. Jsou to zápasy, které hodně napoví, ale ještě o ničem nerozhodnou. Nechceme se dostávat pod tlak, útok na poháry nevyhlašujeme," ujišťuje trenér Luboš Kozel.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

Kapitán týmu Patrik Gedeon musí držet basu. „Před sezónou jsme říkali, že šesté místo bude výborné. A u toho zůstaneme," kření se, když jsou nadřízení na doslech.

Sám je ovšem smělejší. „Nechceme se přemrštěnými plány dostávat pod tlak. Na druhou stranu jsme již v posledních dvou sezónách byli Evropě dost blízko, dvakrát jsme skončili šestí. Naše cesta má vzestupnou tendenci, takže proč to nezkusit. Dukla do pohárů patří, teď má stabilizované mužstvo. Za jisté konstelace může stačit i čtvrté místo v lize, ve hře jsme také v domácím poháru," nechal se Gedeon slyšet během zimní přípravy.

Cesta v poháru vede přes Spartu

Ve čtvrtfinále Poháru České pošty narazí Dukla na Spartu, papírově nejtěžšího možného soupeře. „Poprvé jsme se v poháru dočkali jara, takže šetřit na ligu se rozhodně nebudeme. Sparta je vždy výzva, ne komplikace," ujišťuje Kozel.

Právě lídr tabulky připravil Dukle v 11. kole na Letné poslední porážku (3:0), závěr podzimu pak tým z Julisky katapultoval vysoko.

„Snadno se řekne, že zkusíme Spartu v poháru vyřadit, ale hůř se to naplní. Hlavně proti ní chceme zahrát lépe, protože na podzim nás jasně převýšila a nedala nám žádnou šanci," připomíná Gedeon.

Gedeon bude jako Horváth kopat do čtyřiceti

V pondělí mu hodil rukavici plzeňský kapitán Pavel Horváth (38), který s Viktorií prodloužil smlouvu o rok. Gedeon (38) je mu ovšem v patách.

„Také mám smlouvu do června 2015, i já bych tedy měl hrát do čtyřiceti. Pavel je dubnový, já červencový, takže konečně jsem tady proti někomu mladší," chechtá se kapitán Dukly a slibuje, že až do konce smlouvy kopat vydrží.

Reklama