Hlavní obsah

Nesmíme hrát jako Šachtar, ví sparťan Vácha před bitvou s Plzní

Praha

Odstrašující příklad mají po ruce. Fotbalisté Sparty se chystají na večerní souboj s Plzní a neradi by se na vlastním hřišti nechali zaskočit jako nedávno Doněck. Šachtar v pohárové odvetě s Viktorií vynechal v sestavě českého defenzivního záložníka Hübschmana, a pak ve středu hřiště nestíhal. „Pokud nastoupím, bude právě tohle moje práce. Nesmíme hrát jako Šachtar,“ usmívá se letenský zástupce kapitána Lukáš Vácha.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Takhle se Lukáš Vácha radoval z loňského vítězství nad Plzní.

Článek

Načal druhý rok svého působení na Letné a může se pochlubit, že s ním v sestavě zatím Sparta od Plzně nedostala gól. Loni na jaře doma vyhrála 1:0, na podzim si přivezla bezbrankovou remízu. Černá práce patří k povinnostem Váchy, jehož tým má v bitvě o mistrovský titul k dobru pětibodový náskok na svého dnešního soupeře.

„Musíme udržet naši herní kvalitu, kterou ukazujeme už delší dobu. Snad nám pomůže i vyprodaný stadión," doufá sparťanský středopolař.

Hraje první s druhým, má to být zápas jara. „Letná je vyprodaná, jde o hodně. Mohlo by to tak být - a my chceme vyhrát."

Svůj jediný rituál večer dodrží

Šlágr ovšem může být především taktickou válkou. „Všichni od zápasu očekávají hodně, ale může se stát, že nakonec nebude mít na hřišti takovou kvalitu, v jakou všichni doufají. Roli může sehrát nervozita i právě velká očekávání. Pro nás je na prvním místě vítězství a zisk tří bodů," avizuje Vácha.

Scénář posledních hodin před výkopem se nemění ani před duelem z největších. „Předzápasový trénink, poté odjezd na hotel, kde máme svůj klid. Dopoledne před zápasem rozcvička a večer utkání," líčí.

„Mám jediný rituál. Na předzápasové rozcvičení musím nastoupit jako první, to dodržím i před Plzní. Právě rozcvičkou už zápas de facto začíná, protože oba soupeři se během ní pozorují," dodává Vácha.

Zápas mezi Spartou a Plzní se hraje od 20:00 a přímým přenosem ho vysílá ČT Sport. Podrobnou on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Jak skončí zápas mezi Spartou Praha a Viktorií Plzeň?
Zvítězí Sparta
42 %
Utkání skončí remízou
10,6 %
Vyhraje Plzeň
47,4 %
Celkem hlasovalo 5738 čtenářů.

Reklama

Související témata: