Hlavní obsah

Žádný alibismus, osm bodů je dost, uznává Dočkal. Spartu může o titul připravit jen Sparta

Praha

Nechtějí slavit předčasně. Fotbalisté Sparty si na druhou stranu moc dobře uvědomují, že v bitvě o mistrovský titul teď už mohou podlehnout jen sami sobě. Po nedělní výhře 1:0 nad druhou Plzní vedou jedenáct kol před koncem Gambrinus ligy o osm bodů. „A to je v této fázi sezóny docela dost,“ souhlasí bez výmluv a vytáček záložník Bořek Dočkal.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hráči Sparty Praha (zleva): Bořek Dočkal, Jakub Brabec a Pavel Kadeřábek oslavují vítězství po utkání 19. kola Gambrinus ligy nad Plzní.

Článek

Už jste blízko titulu?

Nemůžeme si alibisticky říkat, že nejsme blízko, protože osm bodů je v této fázi sezóny docela dost. Je to moc důležité vítězství, když jsme porazili nejbližšího soupeře.

Opravdu je Sparta o tolik lepší než ligová konkurence?

Pro mě je důležité, jakým stylem jsme si takový náskok vypracovali. Doteď jsme neprohráli a věřím, že vnitřně jsme dost silní na to, abychom sami sebe neznervóznili.

Co by se ještě muselo stát, aby Sparta nezískala titul?

Teď už je to opravdu jenom o nás. Celou sezónu se zlepšujeme. Když takhle budeme pokračovat dál, máme sílu na to, abychom zvládli každý zápas. Věřím, že budeme vnitřně dost silní, abychom to dohráli.

Sám ale naznačujete, že nervozita může v závěru ligy přijít.

Jaro bývá těžké, většinou přicházejí ztráty, které se nečekají. Ale my jsme dokázali zvládnout i zápasy, kdy se nám tolik nedařilo. Otáčeli jsme skóre, což je důležitý faktor. Získané sebevědomí se nám bude moc hodit.

Nebyla výhra nad Plzní snadnější, než jste čekali?

Ne, vždyť i Plzeň odehrála dobrý zápas. Vyhráli jsme ovšem zaslouženě. Od začátku jsme byli aktivnější, navíc nám Plzeň situaci ulehčila dvěma červenými kartami. Chybělo nám jen to, abychom vedení potvrdili druhým gólem a dohrávali v klidu.

Reklama

Související témata: