Hlavní obsah

Baník si stěžuje na výkon sudího Lercha. Podle Ostravských duel v Liberci hrubě ovlivnil

Ostrava

Vedení prvoligového týmu FC Baník Ostrava podalo protest ke komisi rozhodčích proti výkonu hlavního arbitra Ondřeje Lercha v sobotním utkání 23. kola fotbalové Gambrinus ligy s Libercem. Podle Ostravských sudí duel pod Ještědem, který Slovan vyhrál 3:2, hrubě ovlivnil.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Rozhodčí Ondřej Lerch vylučuje stopera Baníku Ostrava Jana Baránka (vpravo) Vzadu přihlíží ostravský gólman Jiří Pavlenka.

Článek
Fotogalerie

Rozhodčí Lerch podle Baníku nejprve chybně posoudil souboj mezi Svěrkošem a Coufalem, ke kterému došlo krátce po změně stran. Zkušený útočník soupeře podle mínění Ostravských libereckého obránce nefauloval a sudí tak prý nesprávně nařídil přímý volný kop pro domácí, kteří z následné herní situace vstřelili třetí branku.

V 78. minutě pak sudí neměl udělit červenou kartu stoperu Janu Baránkovi za zákrok na Marka Jarolíma, který se řítil na gólmana Jiřího Pavlenku. Podle Baníku se ze strany obránce nejednalo o podražení či pokus o něj a tudíž tedy nemohlo jít ani o zmaření brankové příležitosti.

"Baránek v souboji o míč s Jarolímem byl ve skluzu blíže míči a čistě jej vypíchl směrem k hostujícímu brankáři. Jarolím současně zezadu zasáhl Baránkovu nohu. Hlavní rozhodčí tak měl nařídit přímý volný kop ve prospěch hostujícího družstva," uvedl ostravský klub na svém webu.

Baník k protestu přidal i videozáznam s problematickými momenty, který předal komisi rozhodčích FAČR. "Očekáváme, že výsledkem vašeho řízení a projednání protestu bude potrestání rozhodčího. Podle našeho názoru svým rozhodováním hrubě ovlivnil průběh a především výsledek zápasu," uvedl klub v prohlášení na svých oficiálních internetových stránkách.

Reklama

Související témata: