Hlavní obsah

Beránek má asistenty Křečka a Šimurku, přípravu však nezačali Neves a Boudjemaa

Praha

Fotbalisté Slavie zahájili pod taktovkou trenéra Miroslav Beránka letní přípravu. Nový kouč si vybral první dva spolupracovníky. Asistentem trenéra se stává Aleš Křeček, trenérem gólmanů Juraj Šimurka. Do tréninku se zapojili navrátilci z hostování Martin Berkovec, Štěpán Koreš nebo Jan Mikula. Kádr týmu, který se v minulé sezóně sotva zachránil v nejvyšší soutěži, projde značnou obměnou.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský záložník Tomáš Hořava (vzadu) a Damien Boudjemaa ze Slavie.

Článek

Zdravotní problémy momentálně trápí Tomáše Mičolu a Pavla Vyhnala, kteří se zotavují po operaci kolene. Karel Piták si v závěru sezony natrhl vazy v kotníku. „Věřím, že bych na konci června mohl začít běhat," uvedl Piták pro slavia.cz.

Do přípravy se z rodinných důvodů nezapojili obránce Fernando Neves a záložník Damien Boudjemaa. Jakub Jankto začne trénovat v příštím týdnu.

Sešívaní operativně změnili místo úvodního soustředění. Nakonec neodcestují do Blšan, ale do Nového Města na Moravě. Důvodem je po úterní kontrole nevyhovující stav hracích ploch v Blšanech. Sportovní úsek Slavie tak rychle na daný problém zareagoval a zajistil soustředění na Vysočině.

Křeček spolupracoval s Beránkem již v Brně

Pokud jde o nové asistenty, dvaačtyřicetiletý Aleš Křeček působil dříve jako asistent trenéra v Brně, kde mimo jiné spolupracoval právě s Miroslavem Beránkem, a jako hlavní trenér také klub z jihomoravské metropole pět zápasů vedl. Křeček působil také úspěšně u reprezentačního výběru do 19 let (2008-2009), následovala jeho působiště jako hlavní trenér ve Varnsdorfu (2010-2011), slovenském Ružomberoku (2011-2012) a ve Zlíně, kde trénoval v roce 2012.

Juraj Šimurka za Slavii chytal a vrátil se do ní v létě 2013 jako trenér brankářů nejprve v týmu trenéra Michala Petrouše a následně i Miroslava Koubka. Do Edenu se teď vrací po čtyřech měsících.

Reklama

Související témata: