Hlavní obsah

Baník nemá cizinců dost, otestuje Mehanoviče z Boleslavi

Shromažďují na Bazelech slušnou cizineckou legii. Baník Ostrava už má šest zahraničních fotbalistů a sedmým by se mohl stát Mirzad Mehanovič. Dvaadvacetiletého bosenského záložníka a kmenového hráče Mladé Boleslavi bude mít kouč Petr Frňka k dispozici na testech do konce ledna. Baník to oznámil na svém twitterovém účtu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Mladoboleslavský Mirzad Mehanovič zkusí štěstí v Ostravě.

Článek

Baránek, Greguš, Lindpere a Petrus jsou pryč, Baník musí také doplnit své řady. Z Anglie získal zajímavého Kolumbijce Zapatu, z Mladé Boleslavi si vypůjčil Sivriče. Na stejné adrese si teď vyhlédl také Mehanoviče. V týdnu se navíc do přípravy pátého týmu ligové tabulky zapojil na zkoušku také kmenový sparťan Jirásek.

Mirzad Mehanovič je rodák ze Srebrenice. Na podzim odehrál za Středočechy čtyři ligové zápasy a v Českých Budějovicích dokonce vstřelil jediný gól svého týmu.

Pokud Bosňan trenéra Frňku zaujme a na Bazalech zůstane, stane se sedmým cizincem v kádru Baníku. Jeho dres již oblékají Ghaňané Francis Narh a Derrick Mensah, Brazilec Dyjan Carlos de Azevedo, Chorvat Davor Kukec a nově také Kolumbijec Víctor Zapata a Chorvat Matej Sivrič.

"Baník je klub s bohatou a úspěšnou historií. V minulosti vždy dával šanci mladým hráčům, které pak nastartoval k perfektní kariéře. Jako například Milana Baroše, Marka Jankulovského nebo Tomáše Galáska," řekl třeba Zapata, proč si Ostravu vybral.

Reklama

Související témata: