Hlavní obsah

Baník prý uhradil dluh a očekává odblokování přestupů

Ostrava

Fotbalový Baník Ostrava počátkem týdne uhradil zbývající část dluhu vůči Verneru Ličkovi a jeho synovi Mariovi a očekává odblokování přestupů. Předmětem sporu byly výše úroků z dříve dlužných částek.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Fotbalový baník tvrdí, že dluhy jsou zaplacené.

Článek

„FC Baník Ostrava uhradil zbývající část dlužných částek, které byly původně splatné až do konce roku 2016. Zaplatil také uznanou část úroků z obou jistin. Na základě dohody s právním zástupcem Vernera a Maria Ličkových zároveň požádá Arbitrážní komisi FAČR o přezkum původního rozhodnutí, poněvadž existují rozdílné názory na výklad rozhodnutí, kde není exaktně uvedeno z jaké částky a od jakého data se úroky z prodlení počítají," uvedl mluvčí klubu Jaroslav Baďura a dodal, že obě strany souhlasí, aby se spor dořešil v režimu, kdy bude mít FC Baník Ostrava uvolněné přestupy.

Baník po odchodech opor Jána Greguše do Jablonce, Jana Baránka do Plzně a Patrizia Stronattiho do Austrie Vídeň potřebuje pro jarní část soutěže, kterou začne 21. února v Teplicích, nutně posílit. Klub se už dohodl na příchodech se slovenským záložníkem Patrikem Mišákem, dvoumetrovým obráncem Martinem Kouřilem, Chorvaty Matejem Sivričem a Lukou Lučičem, záložníkem Milanem Jiráskem a také dvacetiletým kolumbijským útočníkem Victor Zapatou. Vinou neuhrazených dluhů ale ani jednu z těchto posil Baník ještě nemohl zaregistrovat.

Reklama

Související témata: