Hlavní obsah

To, co jsme předváděli, nemělo s fotbalem mnoho společného, zlobil se brněnský Fischer

Brno

Fotbalisté Dukly vstřelili po rovných 300 ligových minutách gól a v jarní premiéře v Brně vybojovali díky proměněné penaltě tři body.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Záložník Dukly Praha Tomáš Berger rozhodl proměněnou penaltou o výhře svého týmu v Brně.

Článek

Záložník Pražanů Tomáš Berger nedal brankáři Zbrojovky Hladkému šanci. „Do poslední chvíle jsem sledoval jeho pohyb a poslal jsem balón na opačnou stranu, než si vybral. Zaplaťpánbůh za to, protože ze hry se nám skórovat nepodařilo, byť jsme si střelecké příležitosti vytvořili," oddechl si úspěšný exekutor. „Proto bylo utkání dramatické až do konce. V závěru jsme s trochou štěstí přečkali tlak domácích včetně nebezpečné hlavičky jejich gólmana. Vzhledem k průběhu celého zápasu jsme ovšem zvítězili zaslouženě," domníval se Berger.

Trenér Pražanů Luboš Kozel s ním souhlasil. „Zejména v prvním poločase jsme na hřišti dominovali, chybělo tomu jen vstřelit vedoucí branku. Povedlo se nám to až po přestávce, když Považanec skvělou individuální akcí zařídil penaltu. Kdyby poté Blažek v sólu zvýšil na 2:0 pro nás, bylo by asi o výsledku rozhodnuto. Jenže zamířil vedle a o vítězství jsme se strachovali až do konce. Nakonec ale naštěstí odjíždíme v dobré náladě," netajil Kozel radost ze tří bodů.

Brňanům, kteří si plánovali polepšit v boji o záchranu, příliš do řeči nebylo. „To, co jsme hlavně zpočátku předváděli, nemělo s fotbalem mnoho společného," nebral si servítky záložník Roman Fischer, který chápal brněnské fandy, že dali občas najevo nespokojenost pískotem. „To ještě byla od nich docela mírná reakce," domníval se.

Nechápal, proč jeho týmu chyběl pohyb i přesnější kombinace. „Dukla v tom byla mnohem lepší," měl jasno Fischer, který nechtěl spekulovat, jak by se výkon Zbrojovky lišil, kdyby mohl nastoupit špílmachr Zavadil, jemuž znemožnila start viróza. „Je to jenom kdyby. Teď ale samozřejmě všichni řeknou, že nám hodně chyběl," odhadoval.

Kouč Václav Kotal si posteskl, že v době, kdy se Brňané přece jen začali zvedat, zbrzdil je v rozletu odpískaný pokutový kop. „Bohužel byl nakonec rozhodující, byť v závěru jsme si dvě či tři nebezpečně situace před hostující brankou vypracovali. Když ji ovšem netrefíme, těžko jsme mohli bodovat," přemítal Kotal, který nechápal, proč jeho hráči byli zejména do pauzy tak nervózní. „To, že jsme měli špatný pohyb, nebylo kondicí. Vždyť v závěru jsme najednou byli rychlejší než soupeř. Doplatili jsme ovšem na nízkou efektivitu. Za týden v Budějovicích musíme podat mnohem lepší výkon," předsevzal si Kotal.

Reklama

Související témata: