Hlavní obsah

Pokud nezvládneme příští dva zápasy, nebude to už pro nás hratelné, tvrdí olomoucký Ordoš

Petr MarekSport.czPrávo

Olomoucká Sigma podala proti Spartě v nedělní dohrávce 21. kola fotbalové Synot ligy srdnatý výkon, prohrála však 0:2 a tak je sestupu zase blíže. Uvědomuje si to i zkušený středopolař Michal Ordoš.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Michal Ordoš z Olomouce v zápase 21. kola fotbalové Synot ligy se Spartou.

Článek
Fotogalerie

Stejně jako Plzeň, jste na domácím stadiónu potrápili i dalšího favorita - pražskou Spartu. Body to však opět nepřineslo.

Za to, že herně vypadáme dobře, si nic nekoupíme. Že jsme byli první poločas možná i trochu lepší, je sice hezké, ale neproměňujeme šance, nedáváme góly, bohužel. Pak dostaneme gól z ničeho, po šesti tečích. A je po všem. Škoda.

Jedním z klíčových okamžiků zápasu byla hlavička Mahmutoviče, kterou „zlikvidoval" Vácha rukou. Jak jste ten moment viděl vy?

Právě, že vůbec. Myslel jsem, že balón vytáhl z brány gólman Bičík. Až v šatně mi kluci řekli, že to vyrazil Vácha rukou. U toho chlapce se tomu nedivím.

Ve druhé půli jste s ním měl ostrý konflikt. O co šlo?

On chce být vždycky zajímavý. Dělal tam nějaké divadélko. Šli jsme do souboje na férovku, oba jsme do míče zajeli, já ho trefil, ale pak se to svezlo a trochu jsem ho kopnul. Nebyl to však záměr, ani žádná zákeřnost. Já nejsem zákeřný hráč jako pan Vácha.

Šancí jste proti Spartě měli překvapivě dost. Slibně vypadala například akce, která předcházela již zmíněné šanci Mahmutoviče...

Výborně jsme to rozjeli. Navrátil mi to chtěl dát do běhu, abych mohl zblízka střílet. Moc jsme se však nepotkali. Vytlačil mě příliš do strany. Ještě jsme ale z toho vymysleli alespoň tu Aidinovu příležitost.

Blízko gólu jste byl i vy sám, když jste přehazoval Bičíka?

Obrovská škoda. Počítal jsem s tím, že se bude přesouvat na přední tyč. Chtěl jsem ho proto lobnout na zadní, jenže málo jsem míč podsekl. V opačném případě by neměl šanci. Zkrátka, jak už jsem řekl, nedáváme góly a to je náš kámen úrazu.

Po utkání asi byly v kabině hlavy hodně dole?

Vždycky to tak je, když máte pocit, že se silným soupeřem můžete bodovat a ono to nevyjde. Dole ale hlavy máme spíše z celkové naší situace. Ta je špatná.

Dá se říct, že kritická ...

Je to tak. Abychom se vůbec vrátili do boje o záchranu, musíme zvládnout příští dva zápasy, venku Zlín a doma Baník. Nepodaří-li se to, nebude to už pro nás hratelné.

Čím to, že se silnými mužstvy hrajete dobře a s papírově slabšími to nedokážete?

Asi si myslíme, že jsme takoví mistři světa, že můžeme hrát jen s velkými kluby. Jihlava, Brno, Zlín, to asi nejsou pro nás soupeři. Nechápu to. Proti nim se neumíme nahecovat. Přijdeme na plac jako jeptišky a je zle. Je to v hlavách.

Zachrání se fotbalisté Olomouce letos v nejvyšší soutěži?
Ano
37,6 %
Ne
62,4 %
Celkem hlasovalo 1248 čtenářů.

Reklama

Související témata: