Hlavní obsah

Nemáš fleka, hraješ beka? Kdepak, jsem v záloze, směje se plzeňský Rajtoral

Robert NeumannSport.czPrávo

Po podzimní domácí prohře s Rapidem Vídeň v Evropské lize zažil nepoznané, přišel o místo v plzeňské sestavě. Teď se fotbalista František Rajtoral mezi vyvolené vrátil. Šanci chopil za správný konec. Před týdnem v domácí lize proti Příbrami (4:0) skóroval, v sobotu v duelu s Bohemians 1905 (2:0) patřil mezi nejlepší na hřišti.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

František Rajtoral se vrátil do plzeňské sestavy.

Článek

Cítíte úlevu, že už zase hrajete?

Cítím spokojenost. Hraju, navíc vyhráváme. Tedy ideální kombinace.

Trenér Krejčí vás v zimní přípravě chválil. Byl jste zklamaný, že jste jaro začal na lavičce?

Neužíral jsem se tím. Jsem už starší, zkušenější, nebral jsem to přehnaně tragicky. Počkal jsem si trpělivě na šanci, která přišla.

Využil jste ji perfektně, Příbrami jste vstřelil gól.

Jenže další jsem mohl dát Bohemce, situaci jsem měl vyřešit rychleji. Nakonec jsme ale vyhráli, takže mě to nemrzelo. A gól dám třeba příště...

V Plzni jste nastupoval roky na pravém kraji obrany, teď je z vás záložník. Neměl jste problém přešaltovat?

Vždycky se říkalo: nemáš fleka, hraješ beka. Já si teď říkám, že nemám fleka, tak hraju v záloze... (směje se) Teď vážně. Jsem univerzál, stačí mi jen přepnout, nemám s tím problém.

Proti Bohemians 1905 jste v rámci charitativní akce nesli na zádech jmenovky hrdinů Plzeňského kraje. Vy jste hrál se jménem Věry Romové, pracovnice tísňové linky. Vybral jste si ji sám?

Každý z hráčů měl na výběr. Byli nám představeni lidé, kteří udělali něco výjimečného. Mezi nimi byly dvě dámy, první si vzal Limba (Limberský), druhou já. Líbilo se mi, že paní Romová dělá anděla u telefonu, že pomáhá. Celá akce byla super nápad. Člověk si uvědomí, že ti praví hrdinové jsou v utajení.

V sobotu jste oslavil třicáté narozeniny. Cítíte se na tento věk?

U mě je to tak - jak věk stoupá, moje vnitřní, duševní síla je silnější a silnější. Proto se na každé další narozeniny těším. Dá se říct, že mládnu. Jako Benjamin Button ve známém filmu. (směje se)

Reklama

Související témata: