Hlavní obsah

Slavia čelí před derby útoku chřipkové epidemie! Nevím, kdo bude k dispozici, povzdechl si Uhrin

Robert NeumannSport.czPrávo

Před nedělním ligovým derby pražských „S“ nejdou z tábora Slavie příznivé zprávy. Tým už prý přes měsíc kosí nemoci, jen co se jeden hráč dostane z nejhoršího, ulehne další. „Zatím nevím, koho postavím. V tuto chvíli nám ještě dva hráči vůbec netrénují, někteří napůl trénují a napůl chodí k doktorovi,“ prohlásil kouč Slavie Dušan Uhrin.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Fotbalisté Slavie Praha zleva Josef Hušbauer, Tomáš Jablonský a Tomáš Souček před nedělním derby se Spartou.

Článek

„Nebudeme se na to však vymlouvat, nedá se nic dělat, je to realita. Derby je atypický zápas, i kdyby byli hráči polomrtví, musí odevzdat maximum," doplnil Uhrin. Fotbalistů, kteří jsou pro derby s otazníkem, je celá řada. Zmrhal trénoval poprvé ve středu, Bořil v pondělí. Potíže mají nebo si jimi v poslední době prošli Hušbauer, Kenja, Mihalík, Souček, Deli, Mikula, z angíny se vzpamatovává Bílek.

„Máme problémy už přes měsíc. Prostě se v kabině objevují nějaké bacily, kterých se nemůžeme zbavit. Točí se tu tři druhy chřipky. Jeden den ulehnou tři hráči, jen co se trochu uzdraví, ulehnou další tři. Nemocní snad byli už všichni, včetně členů realizačního týmu," uvedl Uhrin, který původně zdravotní problémy hodlal zamlčet.

„Bohužel potíže jsou tak rozsáhlého rázu, že jsem se odhodlal s tím jít ven. Máme problémy, nebudu tvrdit, že ne," dodal s tím, že na Letné pošle do boje hráče, kteří budou celý týden trénovat.

„Není to příjemné, hodně kluků smrká, bereme vitamíny. Nejsem výjimka, Dávám se do kupy. Věřím, že na derby budeme fit," pověděl záložník Tomáš Souček, který v posledních dvou domácích zápasech vstřelil čtyři góly.

Reklama

Související témata:
Bacily