Hlavní obsah

Sváteční střelec Hrošovský dal Plzni mistrovské razítko. Kolář si ho dobíral

Plzeň

Na ligový gól čekal dlouhé dva roky. Slovenský záložník Patrik Hrošovský si ho ovšem schoval na ideální příležitost. Na zápas, v němž Plzeň definitivně rozhodla o mistrovském titulu. V prvním poločase se za bezbrankového stavu ujal exekuce pokutového kopu a s přehledem proměnil.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský záložník Patrik Hrošovský oslavuje gól z nařízené penalty během utkání s baníkem.

Článek

„Už si ani nepamatuji, kdy jsem dal naposledy gól. Na penaltu jsem prakticky zbyl jediný, takže jsem musel jít kopat. Naštěstí to dobře dopadlo," narážel Hrošovský s úsměvem na trápení viktoriánů v proměňování pokutových kopů v této sezóně (z 10 zahrávaných polovinu zahodili).

Slovenský reprezentant je svátečním střelcem, v dosavadních 77 zápasech v Synot lize nastřádal 7 branek. Procházející spoluhráč Daniel Kolář si z něho také dělal legraci. „Dal za nás první gól, abyste to věděli," utrousil směrem k novinářům. „Jenže jsem trefil titul," kontroval Hrošovský.

Do Plzně přišel v 17 letech, než se prosadil do prvního týmu, sbíral zkušenosti na hostováních. Postupně prošel Sokolovem, Ústím nad Labem a Znojmem. Na jaře 2014 se začal prosazovat na úkor plzeňské ikony Pavla Horvátha, svojí šanci už nepustil.

„Když jsem do Plzně před pěti lety přišel, ani mě nenapadlo, že budu sbírat tituly. Spíš jsem váhal, zda neodejít, protože jsem tu byl sám. Ale teď jsem rád, že jsem vydržel," radoval se Hrošovský.

Reklama