Hlavní obsah

Sparta chystá přestupovou bombu! Odpoledne ohlásí Rosického návrat

Praha
Aktualizováno

Patřil k nejtalentovanějším českým fotbalistům posledních dekád, hrál v předních evropských klubech a byl tahounem reprezentace. Teď se Tomáš Rosický v 35 letech vrací na Letnou a znovu oblékne rudý dres Sparty. Po 15 letech. Pražský celek svolal na úterní 14. hodinu tiskovou konferenci, kde oznámí Rosického návrat domů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Záložník Tomáš Rosický chystá návrat do Sparty.

Článek

Rosickému v létě skončila smlouva v Arsenalu, kde působil posledních deset let, a stal se volným hráčem. Majitel Sparty Daniel Křetínský i kouč Zdeněk Ščasný ihned avizovali, že mají o vynikajícího technika a kreativního středopolaře velký zájem. Jejich cílem bylo podepsat Rosického ještě před uzavírkou soupisek Evropské ligy, což se podaří.

Sparta přivede Malého Mozarta i přesto, že v posledních letech a měsících trpí častými zraněními a dlouhodobě nehrál. Zatím poslední zdravotní problém si odvezl z letošního mistrovství Evropy ve Francii, kde se zranil v duelu s Chorvatskem. Podle původní diagnózy si měl Rosický natrhnout stehenní sval, později ale lékaři zjistili poškození šlachy a rekonvalescence se protáhla. Znovu na hřiště by se měl vrátit v průběhu září, dosud měl pouze individuální léčbu a tréninky.

Rosický, který debutoval v české lize v květnu 1999 a v lednu 2001 přestoupil jako nejdražší fotbalista české i německé ligy za 449 miliónů korun do Dortmundu, bude největší osobností tuzemské soutěže, kde má dosud bilanci 42 zápasů/8 gólů. V národním týmu nasbíral 105 startů.

Trojnásobný český Fotbalista roku (2001, 2002 a 2006) po neúspěšném ME ve Francii zvažoval své další působení, ve hře byl i konec aktivní kariéry, ale nakonec se rozhodl pro návrat na Letnou. Rudý dres Rosický naposledy oblékl 1. prosince 2000 v derby na Slavii, kde Sparta vyhrála 3:1.

Vrátí se s Tomášem Rosickým na pražskou Letnou i mistrovský titul?
Ano
47,9 %
Ne
52,1 %
Celkem hlasovalo 37816 čtenářů.

Reklama

Související témata: