Hlavní obsah

Hráče jsme po derby upozorňovali, že po posvícení bývá, víte co, řekl kouč Slavie Šilhavý

Praha

Před týdnem dobyli Letnou v derby „S". V sobotním domácím duelu ale měli co dělat s výborným nováčkem z Karviné. Nakonec fotbalistům Slavie vystřelil těsnou výhru 1:0 obligátní žolík Muris Mešanovič. „Zdálo se mi, že klukům nešly nohy, jak měly. Vítězství si ale moc cením, Karviná se ukázala jako těžký soupeř, skládám jí kompliment, jak se prezentovala," řekl trenér červenobílých Jaroslav Šilhavý.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Slavie Praha Jaroslav Šilhavý.

Článek

O uplynulém víkendu byl se svými svěřenci v sedmém nebi. Slavia po osmi letech porazila Spartu na jejím trávníku, sešívaní prožívali obrovskou euforii. Tu se od pondělí snažil Šilhavý mírnit. S hráči vedl pohovory, nabádal je, aby zůstali nohama pevně na zemi. Jinak se jim to v duelu s Karvinou vymstí.

„Když se vyhraje velký zápas, je potřeba mluvit s hráči, aby ten další nepodcenili. Člověk si to ale může tisíckrát říkat, nicméně podvědomí je silné. Po derby jsme kluky upozorňovali, že po posvícení bývá, víte co," pravil Šilhavý.

„Přesně to tak mohlo být. Nebylo to celkově ono. Už ve středečním poháru v Chrudimi, byť sestava byla pozměněná, to bylo podobné," podotkl slávistický trenér, podle kterého se na mužstvu mohla podepsat únava z anglického týdne. „Nešly jim nohy, jak by měly. Hlava to ví, ale tělo nejde. Když je méně pohybu, je to znát," uvedl Šilhavý.

Od jeho nástupu získala Slavia ve čtyřech kolech 10 bodů a postoupila přes Chrudim v domácím poháru. „Především derby bylo nádherné. Ale i ty další, v uvozovkách všední zápasy, k tomu patří. Jsem jenom rád, že to takhle jde," těší kouče.

Van Kessel na tribuně

Velké služby týmu opět odvedl útočník Mešanovič. Z pozice náhradníka rozhodl druhé ligové utkání v řadě. Nenastal čas, aby se objevil v základní sestavě? „Zrovna by gól třeba nedal, kdyby hrál od začátku. Nechci říct, že bude stále žolík, může se stát, že nastoupíme se dvěma hroty. Jsem rád, že se k tomu Muris takhle staví. Tak by měl vypadat střídající hráč, být ho plné hřiště," podotkl Šilhavý, který ani na lavičku nevzal 30miliónovou akvizici, útočníka Gina van Kessela.

„Ve třech utkáních, ve kterých nastoupil, jsme s ním nebyli spokojení. Uzdravili se někteří kluci, rozhodli jsme se, že v nominaci nebude," vysvětlil trenér Slavie, která se už bodově dotáhla na Spartu. Oba rivalové mají shodně k dobru duel v Brně. Sparta dnes, červenobílí 19. října. Vrátili se do hry o titul? „Komu by se titul nelíbil. Čeká nás ale ještě hodně práce, být velkým týmem. Věřím však, že máme dobře nakročeno," uzavřel Šilhavý.

Jeho karvinský kolega Jozef Weber litoval, že jeho celek nedotáhl některou ze slibně vyhlížejících akcí do konce. I přes porážku ale zanechala Karviná v Edenu výborný dojem. „Zápas se mi nehodnotí lehce, protože jsme nebyli daleko od dobrého výsledku. Bod by nebyl úplně nespravedlivý," konstatoval Weber.

Reklama

Související témata: