Hlavní obsah

Boleslavský cíl pro finiš: nebýt za hlupáky

MLADÁ BOLESLAV

Ostrá slova létala vzduchem po utkání v Mostě kabinou fotbalistů Mladé Boleslavi. Dveře při opakovaných prásknutích div nevyskočily z pantů. Středočeský tým klopýtl v honbě za příčkou zaručující pohárovou Evropu. I tak čtyři kola před koncem drží nejlepší výchozí pozici.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Boleslavský Pecka se snaží projít mezi hráči Olomouce Hudcem (vlevo) a Königem.

Článek

Vzhledem k opakujícím se remízám Teplic a kolísavé formě Slavie fotbalisté Mladé Boleslavi mohou reálně uvažovat o účasti v předkole Ligy mistrů, kterou zaručuje 2. místo v nejvyšší fotbalové soutěži. "Tlak se zvyšuje, ale byli bychom hlupáci, kdybychom současnou konstelaci nevyužili. To nesmíme dopustit," řekl Marek Kulič, kapitán Středočechů.

Právě vidina účasti v prestižní soutěži jako by však svěřencům trenéra Dušana Uhrina svazovala při zápase v Mostu zejména v prvním poločase nohy. "Jistě. Chceme hrát některý z evropských pohárů, ale spekulace, že máme blízko k druhému místu, na náš výkon neměla vliv," pronesl Uhrin. "Nemyslím, že by nás to svazovalo," tvrdil i Pavel Kučera, brankář Mladé Boleslavi. "I když dobrý výkon jsme nepředvedli," připustil.

Pikl pokořil kamaráda Kučeru

Právě po jeho chybě padl rozhodující gól souboje s Mostem, kterému zajistil výhru z třiceti metrů Aleš Pikl . "Přesně takhle jsem to chtěl trefit," smál se severočeský záložník nad svou střelou, kterou zostudil bývalého spoluhráče z Viktorie Žižkov. "Míč skočil, ale byla to moje chyba. Pozdě jsem reagoval," kál se Kučera, který bydlí v nedalekém Litvínově. S Piklem, žijícím v pár kilometrů vzdálené Libčevsi, jsou kamarádi. Na Žižkov společně jezdili na tréninky. "Ale po zápase se mnou mluvit odmítl," krčil rameny Pikl.

Jeho sok věděl, že Boleslav mohla jít s ohledem na klopýtnutí soupeřů z čela tabulky do trháku a získat více klidu. Takhle bude s blížícím se závěrem tlak na Uhrinův tým rapidně stoupat. "To nejhorší asi teprve přijde. Tak dvě kola před koncem bude nápor na psychiku obrovský," odtušil Kučera. "Naší výhodou je a bude, že na rozdíl od Teplic a Slavie s námi nikdo nepočítal. Tyhle týmy mají evropské poháry za úkol od začátku," pronesl Kulič.

Uhrin: Se Spartou musíme vyhrát

Možná klid mohou Mladoboleslavští získal už ve čtvrtek, kdy doma hostí pražskou Spartu. Ta se v posledních kolech dotáhla na špici a začíná pošilhávat po výstupu na druhé místo. "Nesmíme za žádnou cenu prohrát a dát tak Spartě naději," nastínil jasný plán Kulič. Trenér Uhrin vyřkl cíl pro nadcházející boj mnohem jasněji: "Se Spartou musíme vyhrát."

Všichni v Mladé Boleslavi si uvědomují, že naplnění tohoto úkolu by dávalo velkou naději na ligové stříbro. "Zřejmě by to byl rozhodující krok, protože bychom Spartu nepustili do hry," přemítal Kučera.

Reklama

Související témata: