Hlavní obsah

Chceme do evropského poháru, neskrývá před jarem ambice trenér Boleslavi Svědík

Mladá Boleslav

Probojovat se do evropských pohárů je cílem nového trenéra mladoboleslavských fotbalistů Martina Svědíka. Věří, že se mu povedlo přes zimu tým připravit tak, aby na jaře z pátého místa proháněl celky na vyšších příčkách. "Sportovní cíle jsou stejné, jako v předchozích ročnících, to znamená držet se v popředí a šlapat na paty těm, co jsou před námi. V lize i poháru chceme udělat co nejlepší výsledek a potvrdit ambice na účast v evropském poháru," řekl Svědík pro klubový web.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Lukáš Železník jako kapitán Mladé Boleslavi oslavuje svůj gól ve finále Tipsport ligy proti Pardubicím.

Článek

Po nepovedeném závěru podzimu a šesti ztrátách v řadě nahradil Svědík kouče Leoše Kalvodu a přes zimu udělal v kádru menší změny. Přivedl útočníka Lukáše Železníka ze Slavie, z Austrie Vídeň stopera Patrizia Stronatiho, kterého zná ze společného působení v Ostravě, a ze Sparty na hostování mladého záložníka Jakuba Nečase a brankáře Viktora Budinského, který nahradí odcházejícího Jakuba Diviše.

Každý zápas chceme vyhrát, zní z Boleslavi

"Současné mužstvo je složené, jak jsme si s vedením klubu řekli. Mančaft je připravený fyzicky i herně dobře. Nyní bude důležité, jak se to, co jsme s hráči natrénovali, promítne na hřišti v konkrétních zápasech. Do každého půjdeme s tím, že chceme vyhrát," uvedl Svědík.

V zimní přípravě Mladá Boleslav z jedenácti zápasů devět vyhrála, jednou remizovala a jednou prohrála. Porazila ji pouze Dunajská Streda. "Přišlo včas varování, že nesmíme s žádným soupeřem ztratit koncentraci ani na chvíli. Zápas v Dunajské Strede se nám nepovedl spíše mentálně, než herní kvalitou, kterou jsme měli prvních pětadvacet minut do inkasovaných gólů dobrou. Zimní příprava byla velmi dobrá a v utkáních jsem pozoroval zlepšování," hodnotil bývalý kouč Ostravy či reprezentační dvacítky.

"Za měsíc se mužstvo nemůže zcela proměnit, ještě potřebuje nějaký svůj čas, ale na mé požadavky výborně reaguje a přijímá je v tréninku i herním projevu, až na ten zápas v Dunajské Strede, kde jsme se přesvědčili, že potřebujeme ještě zlepšit mentální odolnost," dodal Svědík.

Jediným kazem je zranění Chramosty

Jedinou nepříjemností je pro něj zranění nejlepšího střelce Jana Chramosty, který v posledním přípravném utkání musel střídat a zřejmě nestihne první jarní kolo. "Zranil se proti Táborsku, kdy jsme jej museli vystřídat již v desáté minutě. Jeho případná absence nám komplikuje ofenzivní plány," připustil mladoboleslavský kouč.

Uklidňuje ho však, že má dostatečně široký kádr. "Máme opravdu hodně vyrovnané hráče a jejich vzájemná konkurence vytváří potřebnou kvalitu. Mám radost, že ať zvolím kohokoliv, tak herní projev mužstva bude mít požadovanou kvalitu a tím pádem i výsledkový a bodový efekt. Budu před každým zápasem vycházet z aktuální formy. Ideální sestava je ta, která vyhraje zápas tři nula," prohlásil Svědík.

Reklama