Hlavní obsah

Jestli Slavia porazí Duklu, bude to mít už luxusní, ví plzeňský Hejda

Plzeň

Málem zvládli nemožné. Fotbalisté Plzně dokázali drtivým finišem smazat tříbrankové manko, v posledních vteřinách dokonce mohli dokonat obrat. Jenže nestalo se, po páteční remíze 3:3 s Mladou Boleslaví nabídli rozhodující trhák vedoucí Slavii. Pokud červenobílí v sobotu v Edenu porazí Duklu, mistrovská tajenka bude s nejvyšší pravděpodobností vyřešena. Dva zápasy před koncem by měli na Viktorii náskok 4 body.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Lukáš Hejda z Viktorie (uprostřed) dává vyrovnávací gól přes Douglase Da Silvu z Boleslavi. Vlevo je boleslavský hráč Patrizio Stronati.

Článek

„Nechali jsme jít Boleslav velkými chybami do třígólového vedení. Zápas jsme nakonec mohli i otočit, bylo na to. Mrzí nás to, tohle zaváhání nás může stát titul. Ale budeme bojovat do konce. V titul se musí věřit do posledního kola, může se stát cokoli," ujistil trenér Zdeněk Bečka, že Viktoria obhajobu ještě nebalí.

Jenže nakolik je reálná? Slavia teď drží v rukách nejvyšší trumfy. Jestli s Duklou nezaváhá, dokráčí téměř jistě k ligovému trůnu. „Slávisti můžou v každém zápase ztratit, třeba hned s Duklou. Ovšem pokud ji porazí, budou to mít už hodně luxusní," podotkl stoper Lukáš Hejda, autor vyrovnávací trefy na 3:3 v nastaveném čase.

Dotáhnout v posledních dvaceti minutách z 0:3 na 3:3 je nevídané, za normálních okolností by viktoriáni byli v euforii. Za této konstelace ovšem nikoli. „Naopak jsme moc zklamaní," smutnil Hejda.

Zabrali, až když teklo do bot

Přitom domácí nezačali špatně. Hned z prvního pořádného útoku Boleslavi inkasovali. „To nás na chvíli opařilo. O přestávce jsme si říkali, že se dá utkání otočit," podotkl Bečka. Jenže po individuální chybě Matějů, který ve vlastní šestnáctce „namazal" Kyselovi, který nečekanou nabídkou nepohrdl.

„Fotbal chyby přináší, padají po nich branky. My jsme udělali dvě. V takovém zápase by se to ale nemělo stávat," povzdechl si Bečka. Jako v této sezóně už poněkolikáté, Plzeň naplno zabrala, až když jí teklo do bot. Středočeši nevěděli, kde jim hlava stojí, během závěrečných 20 minut mohli inkasovat snad šest branek.

„Podobný scénář se nám opakuje poněkolikáté, musíme se nad tím zamyslet," narážel Bečka na nedávný domácí zápas s Teplicemi, ve kterém Plzeň drtivým finišem dvěma góly zachránila bod.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články