Hlavní obsah

Dukla už má náhradu za Štetinu, přichází vysoký srbský stoper

Praha

Klíčový obránce Lukáš Štetina jim odešel k sousedovi na Letnou. Fotbalová Dukla ovšem bez náhrady dlouho nezůstala. Vedení klubu z Julisky oznamuje příchod srbského hráče Ivana Ostojiče. Vysoký stoper s klubem podepsal smlouvu do konce června 2019.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Dukly Praha Jaroslav Hynek uvítal na Julisce novou posilu.

Článek

Najít náhradu za Štetinu, jasný úkol pro letní přestupní termín. Teď už si ho Dukla může odškrtnout jako vyřízený.

Sedmadvacetiletý Srb, má za sebou šestileté zkušenosti ze slovenské Fortuna ligy. Ve svých jednadvaceti přišel do prvoligových Košic, kde odehrál tři a půl sezony, než tým spadl do druhé ligy. Po půl roce v nižší soutěži odešel do prvoligové Myjavy, ani tam se ale dlouho neohřál, po roce se klub odhlásil ze soutěže a Ivan se stal volným hráčem. Následovalo půlroční působení v kyperské lize v týmu Karmiotissa Pano Polemidion.

„Příchod Ivana je reakcí na velký zásah do defenzivních řad našeho mužstva. Duklu opustili stopeři Michal Smejkal a Lukáš Štetina, univerzál Branislav Miloševič a Honza Juroška, který byl alternací na pravého beka. Odchodem jmenovaných hráčů cítíme potřebu doplnit především defenzivní posty a Ivan je svým potenciálem vhodným typem hráče. Několik sezón odehrál ve slovenské lize a v našem mužstvu se potkává se svými dřívějšími spoluhráči z působení v Myjavě," vysvětluje sportovní ředitel Günter Bittengel a dodává, že se nejedná o jedinou plánovanou posilu. „Jsme připraveni přivést do našeho klubu ještě jednoho kvalitního hráče, o jehož příchodu vedení klubu v současné době intenzivně jedná."

„Rád bych s Duklou dosáhl nejlepšího možného výsledku a postavení. Chtěl bych klubu pomoci a zároveň, aby klub pomohl mně. Přál bych si, aby se mnou byli spokojeni jak trenéři a spoluhráči, tak fanoušci," uvedl k přestupu Ivan Ostojič.

Reklama