Hlavní obsah

Máme slušný počet bodů, ale mohlo to být i lepší, uvažuje teplický záložník Fillo

Teplice

Máme slušný počet bodů, ale mohlo to být i lepší, uvažuje teplický záložník Fillo TEPLICE - Tepličtí fotbalisté se v podzimní sezóně opírají v ofenzivě o produktivní trojici, kterou tvoří nejlepší střelec týmu David Vaněček a zkušení záložníci Martin Fillo a Jan Rezek. Tento trojlístek zaznamenal po třinácti kolech první ligy dohromady patnáct z dosavadních osmnácti vstřelených branek Teplic. Martin Fillo navazuje svými výkony na dřívější období, kdy byl vyhlášen nejlepším záložníkem minulé ročníku ligy i letošního září.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Teplický fotbalista Martin Fillo na archivním snímku.

Článek

Klubovou tabulku kanonýrů vede David Vaněček se sedmi góly, vy a Jan Rezek jste skórovali čtyřikrát. Co říkáte na Vaněčkovu bilanci?

To, že má Vaňous na svém kontě tolik branek, mu všichni moc přejeme. Hlavně ať ty góly dává dál ve prospěch celého týmu.

Během nynější reprezentační přestávky jste jistě měli čas na zhodnocení průběhu ligy. Jak berete současné postavení v tabulce?

Získali jsme dosud devatenáct bodů. Je to slušný počet, ale chtěli jsme a mohli mít i o tři až čtyři více. To by bylo ideální.

Jak hodně do klubových plánů a cílů zasáhlo nedávné vyřazení z domácí pohárové soutěže MOL Cupu?

Skončili jsme opravdu brzy, už v osmifinále po prohře s druholigovým Hradcem Králové 1:3. Bohužel, to se stává. Takže nám zůstává jen liga, a uvidíme, co z našeho snažení nakonec vzejde. Třeba ještě poskočíme v tabulce ze sedmého místa někam výš.

Z čeho chcete ve zbytku podzimu vycházet?

Ligové zápasy nejsou snadné. Všichni soupeři mají nějakou kvalitu a myslet si podle přání fanoušků, že každého doma přejedeme, tak to není a ani to nejde. Musíme hrát hlavně trpělivě a pak můžeme být odměněni dobrým výsledkem.

V příštím kole hrají Teplice v sobotu 18. listopadu na půdě poslední Zbrojovky Brno. Jak jste na tom po zdravotní stránce?

V minulém utkání se Slováckem jsem si podvrknul kotník a musel jsem v průběhu druhého poločasu odstoupit ze hry. Doufám, že to nebude nic vážného.

Reklama

Související témata: