Hlavní obsah

Trpělivost vypršela! Tým bude sankcionován, píše šéf fotbalové Slavie

Praha

Prohra s Plzní, s Libercem a v pondělí další ztráta po remíze 1:1 v dohrávce 15. kola fotbalové HET ligy s Jabloncem. Taková série už nenechala vedení pražské Slavie v klidu. Budou padat pokuty! nastínil na svém twitterovém účtu šéf pražského klubu Jaroslav Tvrdík.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zklamaní hráči Slavie po utkání v Jablonci (zleva) Tomáš Necid, Milan Škoda, Josef Hušbauer, Jakub Hromada a Jaromír Zmrhal.

Článek

Slavia v minulé sezóně nečekaně získala titul. Tým loni v úvodu podzimu převzal trenér Jaroslav Šilhavý a v součtu se začátkem tohoto ročníku s ním vytvořil rekordní sérii 36 ligových zápasů bez porážky. V současnosti však obhájci titulu figurují po polovině soutěže v tabulce na třetím místě. Na vedoucí Viktorii Plzeň ztrácejí 14 bodů, na druhou Olomouc mají tříbodové manko.

„Naši hráči a trenéři jsou odměňováni nad poměry české ligy, za výkony proti Plzni (prohra 0:1), Liberci (prohra 1:2) a Jablonci (1:1) však odměňovat nelze a tým bude poprvé za dva roky sankcionován," napsal Tvrdík na Twitteru. "Hráči i trenéři by měli být špičkovými profesionály, na trávníku to ale prostě není vidět. Trpělivost vypršela," dodal.

V pondělí v Jablonci měli sešívaní po nedělním zaváhání Viktorie v Teplicích (0:0) šanci přiblížit se lídrovi na 12 bodů, ale vedení po Zmrhalově gólů z úvodní půle neudrželi. Po změně stran dovolili domácím zvednout se, vyrovnat a v závěru se při šanci Zeleného dokonce obávali, aby o remízu nepřišli.

Dojem z podzimu mohou Pražané vylepšit příští čtvrtek, kdy jim k postupu do jarní vyřazovací fáze Evropské ligy stačí doma neprohrát s Astanou.

Reklama